search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Ντροπή! Νεαροί πετάνε γάτα από τον 2ο όροφο για… «πλάκα»! (Video)

24.06.2015 16:48
Απίστευτο βίντεο: Τεράστιος βόας έχει τυλίξει και σφίγγει μια γάτα στη μέση του δρόμου (Video) - Media

Καταγγελία του zoosos.gr στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για βίντεο που ανέβηκε σε προφίλ στο Facebook και δείχνει νεαρούς να πετάνε μια γάτα από τον δεύτερο όροφο για να σπάσουν… πλάκα.

 

Καταγγελία του zoosos.gr στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για βίντεο που ανέβηκε σε προφίλ στο Facebook και δείχνει νεαρούς να πετάνε μια γάτα από τον δεύτερο όροφο για να σπάσουν… πλάκα.

Το ζώο έντρομο μόλις προσγειώνεται στο έδαφος, φεύγει τρέχοντας και οι νεαροί ξεκαρδίζονται στα γέλια!

Ένας εκ των συμμετεχόντων στην κακοποίηση του ζώου – που δηλώνει κάτοικος Θεσσαλονίκης – ανέβασε το βίντεο στο προφίλ του στο facebook . Απαντώντας στο σχόλια των φίλων του, που του δίνουν συγχαρητήρια (!) για την κακοποίηση της γάτας, εξηγεί για το βίντεο που το έχει ονομάσει «μαθημα πτησης #vol1» ότι την έχει εκπαιδεύσει και ότι το ζώο «έχει κάνει αλεξιπτωτιστής»….

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05