search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Μονόλογοι στην Ερμιονίδα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1870
25-06-2015
27.06.2015 03:00
Μονόλογοι στην Ερμιονίδα… - Media

Το όνομα του Κώστα Γεωργουσόπουλου είναι εγγύηση, τα φτερά του σημαντικού φιλολόγου και κριτικού σκεπάζουν με φροντίδα ένα σωματείο της περιφέρειας, τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, που έχει πολύτιμους αρωγούς τον δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 
Το όνομα του Κώστα Γεωργουσόπουλου είναι εγγύηση, τα φτερά του σημαντικού φιλολόγου και κριτικού σκεπάζουν με φροντίδα ένα σωματείο της περιφέρειας, τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, που έχει πολύτιμους αρωγούς τον δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Αποτέλεσμα, το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και χθες, στον Ιανό, μας υποδέχτηκε με την ευκαιρία της φετινής – δεύτερης – διοργάνωσης από τις 21 Αυγούστου ώς τις 20 Σεπτεμβρίου.
 
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι «Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ», με στόχους αφενός την ανάπτυξη του θεάτρου στον τόπο μας και αφετέρου την οικονομική, περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας, με δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση, την καλλιέργεια και τη διάδοση των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού. 
 
Η φιλόδοξη δράση εντάσσεται στους ευρύτερους σκοπούς του Θεατρικού Ομίλου της περιοχής, που είναι η ανάδειξη των δημιουργικών και καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου μας, με τη διατήρηση του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής της Ερμιονίδας, καθώς και η προώθηση και προβολή καλλιτεχνικών δυνάμεων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, εγχώριων ή διεθνών.
 
Ο Πολυχώρος ARTίκι είναι ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και φιλότεχνος χώρος, που από παλιά αποθήκη της ΦΑΓΕ διαμορφώθηκε σε θέατρο, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, έκτασης τριών στρεμμάτων, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην εθελοντική προσωπική δουλειά των μελών και των φίλων του ομίλου.
 
Ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, το φεστιβάλ σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, φιλοξενώντας σημαντικές παραστάσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες. Προσέλκυσε το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Αθήνας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια και δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων που πλέον των άλλων παρέχει εξαιρετική προβολή στον τόπο. 
 
Το πρόγραμμα της 2ης διοργάνωσης για το καλοκαίρι του 2015 είναι εξίσου πλούσιο και ενδιαφέρον. Είναι φεστιβάλ δέκα γυναικείων μονολόγων και σ’ αυτό παίρνουν μέρος πρωταγωνίστριες του θεάτρου, όπως οι Λένα Παπαληγούρα, Πέμη Ζούνη, Αγλαΐα Παπά, Ηρώ Μανέ, Άννα Βαγενά, Κατερίνα Διδασκάλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.ά.
 
Το φεστιβάλ θα ανοίξει στις 21 Αυγούστου με τη συναυλία «Έρωτα Εσύ», με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τούς Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο. 
 
Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας, Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι «Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ»
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15