22/10/2019 13:23:39
1.7.2015 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1870 στις 25-06-2015

Ο Οίνος και ο Έρωτας του Μαραμή στην Επίδαυρο

Ο Οίνος και ο Έρωτας του Μαραμή στην Επίδαυρο - Media
 
 
Το μουσικό δρώμενο «Συμπόσιον» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, με ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη και συμμετοχή της ηθοποιού Βερόνικας Ηλιοπούλου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Στάδιο του Ασκληπιείου, στην τελετή λήξης του 6ου Επιδαύριου Δρόμου 2015, την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ. 
 
Το «Συμπόσιον» είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα τον Οίνο και τον Έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για τον συμβολισμό και τον πολιτισμό του κρασιού έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, όπου μελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, δημοτική, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση, η οποία αντλεί τη θεματική της μέσα από αιώνια ελληνικά σύμβολα όπως ο οίνος, το αμπέλι, το σταφύλι, ο Διόνυσος. 
 
Ποιήματα και κείμενα των Ομήρου, Ευριπίδη, Ανακρέοντα, Εύβουλου, Άλεξις, Eυαγγελιστή Ιωάννη, Ακριτικά Δημοτικά, Αθ. Χριστόπουλου, Εμ. Ροΐδη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Κ. Κρυστάλλη, Λ. Πορφύρα, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών συνθέτουν το «Συμπόσιον». 
 
Διοργανωτές του 6ου Επιδαύριου Δρόμου 2015 είναι ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και ο ΣΕΓΑΣ Ναυπλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.