search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Γκότζι: Η ευρωζώνη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα

25.06.2015 11:24
Γκότζι: Η ευρωζώνη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα - Media

«Η ευρωζώνη δεν έχει σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι, σε συνέντευξή του.

 

«Η ευρωζώνη δεν έχει σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι, σε συνέντευξή του στην καθολική εφημερίδα L’ Avvenire.

Κατά την γνώμη μου Γκότζι η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και των νομισματικών θεσμών θα ολοκληρωθεί με αίσιο τρόπο. «Επιτρέψτε μου το λογοπαίγνιο αυτό: σε περίπτωση που η Ευρώπη χάσει κομμάτια, κινδυνεύει να γίνει και η ίδια κομμάτια», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι.

Ο Σάντρο Γκότζι θεωρεί ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες η Αθήνα δεν είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, και ότι «τώρα είναι ανάγκη να αναλάβει δεσμεύσεις για να ξεκινήσει τουλάχιστον η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων».

Σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με το ποιους τομείς θα έπρεπε να αφορούν οι μεταρρυθμίσεις, ο Ιταλός υφυπουργός υποδεικνύει εκείνον των συντάξεων και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το θέμα του φόρου προστιθέμενης αξίας.

«Τις ώρες αυτές εργαζόμαστε όλοι μας με στόχο την αίσια κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αλλά για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί», δηλώνει, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός παρά τη προεδρία της κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50