search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:08
MENU CLOSE

Μέρκελ – Ολάντ: Το Σάββατο πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

26.06.2015 04:32
Μέρκελ - Ολάντ: Το Σάββατο πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα  - Media

Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, δήλωσαν τόσο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
 

Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, δήλωσαν τόσο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
 
Ερωτηθείσα η Α. Μέρκελ για το κατά πόσο εξετάστηκε το σενάριο να μη βρεθεί λύση το Σάββατο, είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση. 

«Ελπίζουμε πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί το Σάββατο», ανέφερε η Α. Μέρκελ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αναζητήσουν μια λύση μαζί με τους θεσμούς και την Ελλάδα. Δεν μπορούν, είπε, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις, όπως για παράδειγμα την απόδοση που θα έχουν συγκεκριμένα μέτρα. 

Όπως υπογράμμισε ακόμα και οι υπουργοί Οικονομικών είναι αναγκαίο να βασίζονται στους εμπειρογνόμωνες. 

Ερωτηθείσα αν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ελληνική πρόταση, ότι δηλαδή δεν είναι αξιόπιστη, είπε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Σόιμπλε για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο αποφασίσθηκε να γίνει ανακατανομή 60.000 προσφύγων που βρίσκονται στην Ιταλία και στην Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ολάντ: Ζωτικής σημασίας το Eurogroup του Σαββάτου

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως η συνεδρίαση του Eurogroup του Σαββάτου θα είναι «ζωτικής σημασίας» διότι στενεύουν τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:08