search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:54
MENU CLOSE

Σαπέν: Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να βρεθεί συμφωνία

26.06.2015 07:26
Σαπέν: «Αυταπάτη» το προσωρινό Grexit – «Ναι» στην ελάφρυνση χρέους - Media

«Η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα θα ήταν αποδοχή της ήττας μας», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο Europe1.

 

«Η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα θα ήταν αποδοχή της ήττας μας», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο Europe1.

«Κάθε μέρα που περνά μας φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο. Μια άτακτη ελληνική έξοδος θα είναι επιζήμια όχι μόνο για την Ελλάδα και για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδα και θα προσφέρει ασφάλεια στην Ευρώπη από τις όποιες συνέπειες θα είχε ένα Grexit. Η ΕΚΤ είναι εκεί όταν χρειάζεται για να προσφέρει βοήθεια. Το έχει κάνει και με άλλες χώρες, το κάνει τώρα και για την Ελλάδα».

Και συνέχισε: «Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων που φοβούνται την έξοδο της χώρας τους από το ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα. Σήμερα, τα πάντα είναι σε στασιμότητα. Επομένως, πρέπει να δώσουμε στη χώρα μια ώθηση».

«Επομένως θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν μιας συμφωνίας, για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελλάδας, θέτοντας παράλληλα υπό προστασία την Ευρώπη, από μια επικίνδυνη κατάσταση. Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε την ανάπτυξη, θεωρείτε ότι σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη να σκεφτόμαστε για τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Έχουμε ανάγκη από σταθερότητα», δήλωσε ο Μ. Σαπέν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:54