search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Μέτωπο υπέρ του ΝΑΙ από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι – Θα θέσουν τις ενστάσεις τους για το δημοψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

27.06.2015 10:45
Μέτωπο υπέρ του ΝΑΙ από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι - Θα θέσουν τις ενστάσεις τους  για το δημοψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  - Media

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις των τριών συστημικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού προκειμένου να “μπλοκάρουν” ή να ακυρώσουν το δημοψήφισμα.

 

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις των τριών συστημικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού προκειμένου να “μπλοκάρουν” ή να ακυρώσουν το δημοψήφισμα.

Ηδη στις μεταξύ τους συνεννοήσεις συνεργάτες των Σαμαρά, Γεννηματά και Θεοδωράκη εξετάζουν τα νομικά δεδομένα του δημοψηφίσματος, το ερώτημα που θα πρέπει να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ, αφού σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να υπάρξει, όπως επισημαίνουν πηγές των τριών κομμάτων, πολύ σαφής διατύπωση για το ποιο είναι το επίδικο, ενώ αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα η όποια συμφωνία, καθώς και τις νομικές ενστάσεις που έχει ήδη διατυπώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλά στελέχη της ΝΔ ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα επί δημοσιονομικού ζητήματος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει, όπως υπαινίχθηκε και από το Βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωση του  Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τις ενστάσεις, τις διαφωνίες ως προς την πολιτική σκοπιμότητα και την  συνταγματικότητα τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της διαδικασίας επικύρωσης και διενέργειας του. Ενδεικτικό της αντιπολιτευτικής οργής απέναντι στην κυβερνητική πρωτοβουλία  είναι ότι στελέχη της αντιπολίτευσης το χαρακτήρισαν “παρωδία” ή φιάσκο.

Μάλιστα πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ επεσήμαναν ότι δεν είναι τυχαία η “οργισμένη” παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πρόσθεταν ότι δεν αποκλείεται   τις ανησυχίες, ενστάσεις και φόβους του για το κυβερνητικό εγχείρημα θα τις αναλύσει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον οποίο διατηρούν στενή πολιτική και προσωπική σχέση. 

Εξυπακούεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αναμένεται να καταψηφίσουν την σημερινή πρόταση για δημοψήφισμα στην σημερινή ονομαστική ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προτείνει “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα θεωρώντας ότι αυτό θα μεταβληθεί πάραυτα στο δίλημμα “ευρώ” ΄’η δραχμή, θέση που αναμένεται να λάβουν επίσημα και η ΝΔ και το Ποτάμι, ενώ και το ΚΙΔΗΣΟ όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωσή του προσανατολίζεται στο “ΝΑΙ”, ενώ στη ΔΗΜΑΡ δεν έχουν ακόμα καταλήξει, το ΚΚΕ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σ΄ αυτήν την συζήτηση και πληροφορίες επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να δώσει γραμμή για αποχή, ενώ εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ξεκάθαρο “ΟΧΙ” λέει και η Χρυσή Αυγή. 

Να σημειώσουμε ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σπρώχνουν την νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πεπατημένη πολιτική της σκληρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και μοιάζει να διευκολύνουν τους σχεδιασμούς Σαμαρά ( και Σημίτη, Καραμανλή, Παπαδήμου, Βενιζέλου κ.άλλων μνημονιακών δυνάμεων) για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου κόντρα στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αρχικά η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε βλέποντας την παγίδα, αλλά η πρόταση για δημοψήφισμα την άφησε μετέωρη και ην έσυρε στη γραμμή Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κο του ΠΑΣΟΚ ο  Βενιζέλος ανέλυσε τα επιχειρήματα τα οποία θα καταθέσει στην συζήτηση για τα κατά την άποψή τους αντισυνταγματικά σημεία της κυβερνητικής παράταξης και την άποψη του ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία από το Βήμα της Βουλής συνιστά πραξικόπημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39