search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup με απόρριψη του ελληνικού αιτήματος – Αναμένονται δηλώσεις

27.06.2015 11:15
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup με απόρριψη του ελληνικού αιτήματος – Αναμένονται δηλώσεις - Media

Απέρριψε το Eurogroup την ελληνική πρόταση για παράταση του προγράμματος μέχρι το δημοψήφισμα. Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει την Τρίτη, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζοντας ότι ο προτάσεις που απέρριψε η Αθήνα δεν ήταν οι τελικές.

 

 

 

Απέρριψε το Eurogroup την ελληνική πρόταση για παράταση του προγράμματος μέχρι το δημοψήφισμα. Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει την Τρίτη, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υποστηρίζοντας ότι ο προτάσεις που απέρριψε η Αθήνα δεν ήταν οι τελικές.

Δείτε χρονολογικά τις εξελίξεις:

20:50 Αναμένεται συνέντευξη τύπου από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους

18:37 Το Eurogroup αποφάσισε να μην εγκρίνει το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του προγράμματος, το οποίο λήγει την Τρίτη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα, χωρίς την παρουσία της Ελλάδας.Υποστήριξε ότι οι προτάσεις που απέρριψε η Αθήνα δεν ήταν οι τελικές και ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί άμεσα.Όπως είπε, θσ πολλαπλασιαστούν άμεσα οι κίνδυνοι και το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ενημερωθεί αναλυτικά.Ακόμη και σε “ναι” το θέμα είναι ποιόν εμπιστευόμαστε και με ποιόν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, κατέληξε. Στόχος μας η θωράκιση της Ευρωζώνης και θα εργαστούμε γι αυτό, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ακόμη και σε Grexit. Είπε ακόμη ότι η ΕΚΤ μόνον αποφασίζει για το θέμα της ρευστότητας προς την Ελλάδα.

16:45 Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Λευκός Οίκος και το ΔΝΤ επιμένουν να μην σχολιάζουν, επίσημα ή ανεπίσημα, τις εξελίξεις στην Ελλάδα

16:15 Βαρουφάκης: Θα ζητήσουμε παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα

Θα ζητήσουμε παράταση λίγων εβδομάδων μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα, δήλωσε στο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως επεσήμανε, οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ανοικτές κατά τη μεταβατική περίοδο, και ρόλος της ΕΚΤ είναι να το διασφαλίσει αυτό. 

Για την επικειμένη πληρωμή του ΔΝΤ την Τρίτη, σημείωσε ότι εξαρτάται από την ευελιξία των δανειστών και ζήτεί από την Ε.Ε. επιστροφή 1,9 δισ. ευρώ κερδών από ελληνικά ομόλογα στην κατοχή της ΕΚΤ για να πληρώσει

16:00 Γερμανός ΥΠΕΞ, Σταϊνμάιερ: «Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι (ενν. των εταίρων της). Αν είναι αυτό να γίνει με τη μορφή δημοψηφίσματος, ας είναι έτσι», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» και ζητάει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν από το δημοψήφισμα «να τοποθετηθεί καθαρά μέσα στην κυβέρνησή του και στην κοινή γνώμη υπέρ του συμβιβασμού».Εκτιμά ότι τώρα υπάρχει στο τραπέζι μια καλή πρόταση των πιστωτών. «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η Ευρώπη να γίνει κοινωνικότερη και να διατηρήσει την συνοχή της», δηλώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων ‘Αντον Χοφράιτερ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι η Καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί για την δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επισημαίνει ότι «αυτός ο φόβος μπροστά στον συμβιβασμό αποδυναμώνει την Ευρώπη».

15.33 Σέλινγκ: Αν δεν υπάρξει νέα ελληνική πρόταση δεν θα υπάρξει παράταση

15.25 Σόιμπλε: Θέλαμε να συζητήσουμε παράταση, αλλά ο Τσίπρας το έληξε μονομερώς. Δεν έχουμε βάση για περαιτέρω συζητήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση τερμάτισ εμονόπλευρα τις διαπραγματεύσεις.

15:19 Φινλαδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ: Δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης, λυπάμαι για το δημοψήφισμα, το Plan B πλησιάζει κι εξελίσσεται.

15:10 Euroworking Group: Να μην παραταθεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Να αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών.

15:02 Μοσκοβισί: Θα ακούσουμε τον Γ. Βαρουφάκη. Το Eurogroup θα αναλάβει τις ευθύνες του. Οι υπουργοί θα αποφασίσουν αφού ακούσουν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.Η πρότασή μας παραμένει.

15:00 Λαγκάρντ: Υπάρχει περιθώριο για επέκταση, πάντα ήμασταν ευέλικτοι. Σκοπός μας να αποκατασταθεί η οικονομία στην Ελλάδα. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

14:49 Ντάισελμπλουμ: «Λυπηρή απόφαση» το δημοψήφισμα. Έκλεισε την πόρτα στις διαπραγματεύσεις. Eξεπλάγην αρνητικά.

14:43 Χωρίς δηλώσεις προσήλθε στο Eurogroup o Γιάνης Βαρουφάκης

14:41 Βέλγος ΥΠΟΙΚ, Βαν Όβερβελντ: Θα δούμε τα στοιχεία και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και θα δράσουμε. Το πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου.

14:25 Ολλανδός αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Έρικ Βιμπς: Δε βλέπω λόγο για παράταση του προγράμματος, η προθεσμία ήταν γνωστή εδώ και καιρό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45