30/03/2020 22:54:29

Γιάννης Μαρκόπουλος για δημοψήφισμα: Η ψήφος του λαού να λειτουργήσει ως κάθαρση

Γιάννης Μαρκόπουλος για δημοψήφισμα: Η ψήφος του λαού να λειτουργήσει ως κάθαρση - Media

 

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος και άφοβος στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, και να επιβάλλει τον σεβασμό σε αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος με αφορμή το δημοψήφισμα επί της πρότασης των θεσμών.

Η δήλωση του Γιάννη Μαρκόπουλου έχει ως εξής:

«Οι καιροί δεν περιμένουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος και άφοβος στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, και να επιβάλλει τον σεβασμό σε αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη όλοι να ξαναγαπηθούμε, να προστατεύει ο ένας τον άλλον σαν να είναι ο εαυτός του.

Να τοποθετηθούν αξιοκρατικά οι κατάλληλοι στις σημαντικές θέσεις, να πάψουν επιτέλους οι αντιπαλότητες.

Κάθε αλλαγή απαιτεί αντοχή.

Το μέλλον δεν χαρίζεται, αλλά κατακτάται.

Η ψήφος του λαού πρέπει να λειτουργήσει ως κάθαρση.

Χρειάζεται ευθύνη, δημοκρατία, αυτοκριτική, αλλά και θαρραλέα κριτική προς τους Εταίρους. Η καταστροφή του χθες μπορεί να γίνει αφετηρία ελπίδας, για ένα μέλλον αντάξιο σε μια ενωμένη, περήφανη, και αξιοπρεπή Ελλάδα που δημιούργημά της είναι και η Ευρώπη στην οποία ανήκει».

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία παρουσίασε πρόσφατα το «Εντεύθεν , «ίσως τον πιο προσωπικό του δίσκο», όπως είπε ο ίδιος. Ο συνθέτης  αφιέρωσε το έργο αυτό «στην πατρίδα μου... Ο πολιτισμός αυτής της χώρας είναι αυτό που θα καθορίσει την τύχη μας... Ακόμη και σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες μέρες... Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει τη χώρα μας με ...χαρτάκια. Πρέπει όλοι να συμμαχήσουμε, έτσι ώστε η χώρα μας να περάσει στο απυρόβλητο... Η δύναμη βρίσκεται στους νέους μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.