search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Η ΠΓΔΜ παίρνει προληπτικά μέτρα για εκροή κεφαλαίων… προς την Ελλάδα!

28.06.2015 22:36
ΠΓΔΜ: Στην τελική ευθεία η συνταγματική αναθεώρηση - Media

Προστατευτικά μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, τα οποία, όπως αναφέρεται, επιβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μιας σημαντικής εκροής κεφαλαίων από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ.

 

Προστατευτικά μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, τα οποία, όπως αναφέρεται, επιβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μιας σημαντικής εκροής κεφαλαίων από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ.

Τα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ αφορούν τον περιορισμό των εκροών κεφαλαίων από φυσικά και νομικά πρόσωπα της χώρας προς φορείς στην Ελλάδα σχετικά με μελλοντικές συμφωνίες, όχι όμως και για συμφωνίες και συναλλαγές που έχουν ήδη συναφθεί.

Σκοπός των προληπτικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ, είναι να περιοριστούν οι εκροές κεφαλαίων από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα και σε φορείς στην Ελλάδα (όπως εκροές κεφαλαίων για την ίδρυση εταιρείας, επενδύσεις σε χρεόγραφα, τοποθετήσεις για συμμετοχές σε επενδυτικά ταμεία, χρηματοδοτικά δάνεια, μακροπρόθεσμα δάνεια, κ.λπ.), όχι όμως και να παρεμποδιστούν ή με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεαστούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές εμπορικές συναλλαγές με φορείς και εταιρείες από την Ελλάδα.

Προκειμένου να διασφαλιστούν τα κεφάλαια που εγχώριες τράπεζες έχουν σε τράπεζες στην Ελλάδα, οι τράπεζες της ΠΓΔΜ υποχρεούνται να αποσύρουν όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις από τις τράπεζες που εδρεύουν στην Ελλάδα και τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από τη συμφωνημένη διάρκεια.

 Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι λαμβάνει αυτά τα μέτρα μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της μη παράτασης του προγράμματος της Ε.Ε. με την Ελλάδα, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10