search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Ομαλά οι κρατήσεις τουριστών κρουαζιέρας – Δεν υπάρχουν ακυρώσεις εισιτηρίων

29.06.2015 07:13
Κρουαζιέρες: «Χρειάζεται μεγάλος χρόνος προετοιμασίας για τα πληρώματα και τις εταιρείες» - Media

Ομαλή παραμένει η κατάσταση στις κρατήσεις που αφορούν σε επιβάτες τουρίστες κρουαζιέρας, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν ακυρώσεις εισιτηρίων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του κλεισίματος των τραπεζών. 

 

Ομαλή παραμένει η κατάσταση στις κρατήσεις που αφορούν σε επιβάτες τουρίστες κρουαζιέρας, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν ακυρώσεις εισιτηρίων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του κλεισίματος των τραπεζών.

Αυτό καταδεικνύουν στελέχη μεγάλων ελληνικών πρακτορείων και δηλώνουν πως προς το παρόν η μόνη οδηγία που δίδεται σε επιβάτες τουρίστες του εξωτερικού είναι να έχουν μαζί τους μεγαλύτερη ποσότητα μετρητών, για σιγουριά και προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

Χωρίς πρόβλημα οι συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ των ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Οι αλλοδαποί τουρίστες που επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα δεν θα ταλαιπωρηθούν από τα capital controls.

Τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους.

Αναλυτικά:

“Τα μέτρα  περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό”. Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προκειμένου ενημερώσει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα. Παράλληλα επισημαίνεται ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά.

Από την πλευρά της Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και υπογραμμίζει ότι “η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς”. Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι ο “ελληνικός τουρισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. Οι τουρίστες μας που βρίσκονται ήδη εδώ αλλά και αυτοί οι οποίοι προγραμματίζουν να έρθουν, δεν πρόκειται να επηρεαστούν καθόλου από τα γεγονότα και ότι μπορούν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42