search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:46
MENU CLOSE

Αντιδράσεις από τη μορφή του ψηφοδελτίου με πρώτο το «ΟΧΙ» (Photo)

29.06.2015 12:20
Αντιδράσεις από τη μορφή του ψηφοδελτίου με πρώτο το «ΟΧΙ» (Photo) - Media

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media, η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου που θα ρίξουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι την Κυριακή, καθώς το «ΟΧΙ» έχει τοποθετηθεί πάνω από το «ΝΑΙ».

 

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media, η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου που θα ρίξουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι την Κυριακή, καθώς το «ΟΧΙ» έχει τοποθετηθεί πάνω από το «ΝΑΙ».

Συνήθως σε τέτοια ερωτήματα το δίλημμα τίθεται υπό τη μορφή «ΝΑΙ/ΟΧΙ», και κάποιοι χρήστες σημειώνουν ότι η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να προμοτάρει την επιλογή της.

Στο μεταξύ, με άρθρο του στην Καθημερινή ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Αλιβιζάτος αναφέρει ότι «με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μόλις εξέδωσε (ΦΕΚ Α’64/28.6.2015), η κυβέρνηση μεταβάλλει μονομερώς και προς το συμφέρον της τους κανόνες του παιχνιδιού που ίσχυαν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος: όπως ορίζεται επί λέξει, «εάν δεν είναι δυνατή η συγκρότηση μιας μόνο Επιτροπής Υποστήριξης για το «ναι» ή το «όχι», λόγω ιδεολογικών ή πολιτικών ή άλλων διαφωνιών, αυτό ανακοινώνεται [στον αρμόδιο Υπουργό] από τον εκπρόσωπο του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν κάθε επιλογή». Στην περίπτωση αυτή διατίθενται τα 2/3 του προεκλογικού χρόνου στα κόμματα και το 1/3 στους λοιπούς φορείς που συντάσσονται με κάθε επιλογή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:45