search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:54
MENU CLOSE

Τσίπρας σε Γιούνκερ και Σουλτς: Παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με κλειστές τράπεζες

29.06.2015 12:21
Τσίπρας σε Γιούνκερ και Σουλτς: Παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με κλειστές τράπεζες - Media

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη Τύπου του τελευταίου, ενώ δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη Τύπου του τελευταίου, ενώ δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

 

Τσίπρας προς Σουλτς: Στηρίξτε το αίτημα μας για παράταση

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως κατά τη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:48