search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

29.06.2015 19:10
Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα - Media

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα παρά την κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο.

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα παρά την κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε στους δημοσιογράφους πως οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους εντός της ευρωζώνης (απορρίπτοντας τη συμφωνία) και “δεν μπορούμε να αναμιχθούμε σε αυτό”.

“Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αν και οι επιλογές και ο χρόνος έχουν περιοριστεί πολύ”, συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε αργότερα ότι δεν θα δοθεί κανένα περαιτέρω περιθώριο ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση και θα απαιτηθεί να τηρήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της.

“Η Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει κι άλλο με τους Έλληνες”, είπε ο Ρούτε έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ντάισελμπλουμ και τον διοικητή της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Κλάας Νοτ.

“Αλλά εάν οι Έλληνες θέλουν να συζητήσουν κι άλλο, αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του ότι ‘η συμφωνία είναι συμφωνία'”, συνέχισε.

“Δεν υπάρχει απλή λύση. Αν θέλεις να εξυγιάνεις την οικονομία σου, χρειάζεσαι βαθιές μεταρρυθμίσεις και βαθιές περικοπές”, υποστήριξε ο Ρούτε.

Νωρίτερα ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε απογοητευμένος διότι έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων η Ελλάδα διέκοψε τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές. “Αυτό αφορά στην πραγματικότητα το μέλλον της Ελλάδας και επίσης της ευρωζώνης—αλλά κυρίως της Ελλάδας”, έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58