search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Πληροφορίες για ταξίδι – αστραπή Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

30.06.2015 09:12
Πληροφορίες για ταξίδι - αστραπή Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) - Media

Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι η πρόταση της Αθήνας για διετή χρηματοδότηση από τον ESM, λίγες ώρες πτιν από την επίσημη λήξη του προγράμματος.

Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι η πρόταση της Αθήνας για διετή χρηματοδότηση από τον ESM, λίγες ώρες πτιν από την επίσημη λήξη του προγράμματος.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ήταν αποτέλεσμα της έντονης κινητικότητας που παρατηρήθηκε από το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στις Βρυξέλλες.

Δείτε όλα τα νεότερα σε συνεχή ενημέρωση:

17:20 Peter Spiegel: O Τουσκ είχε αφήσει ήδη από την Παρασκευή “παράθυρο” για συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ χωρίς το ΔΝΤ

16:45 Μέρκελ (σύμφωνα με πηγές του Reuters): Δεν θα υπάρξουν εξελίξεις για το ελληνικό θέμα σήμερα 

16:40 Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)  για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

15.40 Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν ολισθαίνει αυτόματα σε άμεση χρεοκοπία επειδή δεν θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ διευκρινίζει ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

15:31 Επιβεβαιώνει το Bloomberg: O Σόιμπλε είπε στους βουλευτές ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στο ευρώ, ακόμη και με «Όχι» στο δημοψήφισμα. Επεσήμανε παράλληλα ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει το ευρώ, σε περίπτωση “Όχι”.

15:07 Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια και να μείνει ακόμη και με «Όχι» στο δημοψήφισμα. Αυτά, σύμφωνα με τον Τζον Χάρντι, στέλεχος της Saxo Bank και σχολιαστή του Bloomberg και του CNBC.

14:43 Μέρκελ: Το πρόγραμμα τελειώνει τα μεσάνυχτα, η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει σε γνώση μου άλλη ελληνική πρόταση εκτός από αυτήν της Παρασκευής.

14:35 ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να θεωρηθούν φερέγγυες για αρκετές ημέρες μετά από μια χρεοκοπία, δήλωσε ο Φέλιξ Χάφελντ, μέλος του εποπτικού συμβουλίου τραπεζών της ΕΚΤ.  Ερωτηθείς για το πόσο διάστημα θα μπορούσαν να αντέξουν οι ελληνικές τράπεζες εάν η χώρα δεν πληρώσει τη δόση του 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ σήμερα, ο Χάφελντ είπε ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν φερέγγυες για ένα διάστημα έως πέντε ημέρες. Ο Χάφελντ προειδοποίησε να μην θεωρεί κανείς πως η Ευρώπη μπορεί να νίψει τας χείρας σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της Ελλάδας εάν η χώρα και οι τράπεζές της χρεοκοπήσουν, επισημαίνοντας ότι βασικές λειτουργίες καθώς και οι διαδικασίες εφοδιασμού πρέπει να διατηρηθούν. «Εάν κηρύξουμε τις ελληνικές τράπεζες αφερέγγυες, δεν είναι το τέλος της ιστορίας» είπε.

14:31 Καμμένος: Δύο οι προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης

Για να υπάρξει η οποιαδήποτε λύση, την οποία και επιθυμούμε, προϋπόθεση είναι ότι δεν θα υπάρχει αφοπλισμός της χώρας, εξαθλίωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και θα γίνει απόλυτα σεβαστό το θέμα του ειδικού καθεστώς για το ΦΠΑ στα νησιά. Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις δεν συζητούμε καμία λύση», σχολίασε ο Υπουργός Άμυνας

14:30 Πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί σήμερα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξέυρεση λύσης

14:18 Επιβεβαίωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία.

14:12 Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα στείλει το μήνυμα ότι το κοινό νόμισμα είναι αναστρέψιμο και συνεπώς άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν. “Τι μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα βγει από ευρώ; Θα υπάρξει ένα αρνητικό μήνυμα ότι η ιδιότητα του μέλους της ευρωζώνης είναι αναστρέψιμη. Ο κόσμος ίσως νομίσει ότι, εφόσον μια χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ, και άλλες μπορεί να το κάνουν στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πλέον σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει (από ένα Grexit)”, δήλωσε ο Ραχόι σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

14:01 Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος σήμερα στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ότι όπως επισήμανε και χθες ο πρόεδρος Γιούνκερ «η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή» για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και ότι «ο χρόνος τελειώνει». Ανέφερε επίσης ότι χθες το βράδυ, λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η «τελευταία προσφορά» των Βρυξελλών προς την Αθήνα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Επιτροπής. Προσέθεσε ακόμη ότι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες υπάρχουν και σήμερα χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο.

14.00 Νίκος Παππάς: «Η Ελλάδα εργάζεται άοκνα για μια λύση με σταθερά θεμέλια, μια λύση ευρωπαϊκή, που θα της δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις πολιτικές και ηθικές παραδόσεις.Ας μην ονειρεύονται ακύρωση του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά».

13:57 Επαφές Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς

Συνεχίζει τις επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τον Πρόεδρο της Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. 

13:55 Reuters: Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι είναι πολύ αργά πλέον για επέκταση του ελληνικού προγράμματος

13:31 Σαπέν: Το «όχι» στο δημοψήφισμα οδηγεί την ΕΕ σε «άγνωστα εδάφη»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως ενδεχόμενη απόρριψη από τους Έλληνες στο επικείμενο δημοψήφισμα της τελευταίας προσφοράς που έγινε στην Ελλάδα από τους πιστωτές της θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε “άγνωστα εδάφη”. Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις την ύστατη στιγμή πριν από τη λήξη αργότερα σήμερα τις προθεσμίας για την αποπληρωμή από την Αθήνα δανείου προς το ΔΝΤ, ο Σαπέν απέρριψε την ερώτηση και υπογράμμισε πως το πραγματικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το σαββατοκύριακο.”Είναι μια ψήφος με συνέπειες. Αν πουν ναι, συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε … Με ένα όχι, μπαίνουμε σε άγνωστα εδάφη”, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

13.07  Αλέκος Φλαμπουράρης: «Επιτέλους οι «εταίροι» θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντας την σαν καινούργια; ‘Αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει: -Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις -Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού -Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) -Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους Μόνο έτσι μπορεί ο ελληνικός λαός να ανασάνει, η οικονομία να επανεκκινήσει , η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξεκινήσει. Μόνο έτσι η αξιοπρέπειά μας θα αποκατασταθεί».

13.05  Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ένα όχι ως λαϊκή ετυμηγορία θα είναι ένα δυνατό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη 

12:58 Tagesspiegel: Ήρθε η ώρα η Μέρκελ να μειώσει το ελληνικό χρέος:«Έχει έρθει η ώρα η Μέρκελ να προχωρήσει σε μια απομείωση του χρέους», εκτιμά σε άρθρο γνώμης η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα

12: 50 Guardian: Οι πληροφορίες περί ενδεχόμενης θετικής στάσης του Α. Τσίπρα όσον αφορά επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, δημιούργησαν ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ξεκίνησαν με απώλειες.

12.40 Η εξεύρεση λύσης για την ελληνική κρίση «είναι πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι ένα θέμα που αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Δεν είναι δικό μας θέμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.

12:30  Σκουρλέτης: Θέλουν να “βυθίσουν” τον ΣΥΡΙΖΑ για να παρεμποδίσουν την άνοδο και των Podemos

12:28 Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Peter Spiegel των «Financial Times», ο οποίος επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επανεξετάζει την πρόταση Γιούνκερ «στο παρά πέντε», αλλά ενδέχεται να προτείνει κάτι άλλο το απόγευμα:

 

11:33 Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε πως «εντός της ημέρας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, στα πλαίσια της δικής μας επιλογής, εντός της Ευρώπης με όχι το θανατηφόρο πακέτο Γιούνκερ, αναζητά λύση και πιστεύω εντός της ημέρας θα αναλάβει ισχυρές πρωτοβουλίες γι αυτό το ζήτημα”. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Α. Μητρόπουλος σημείωσε πως: «Εδώ και καιρό αρκετά στελέχη και εγώ έχουμε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο κορυφής για να αποτρέψουμε τις χειρότερες καταστάσεις, στα πλαίσια της δικής μας πρότασης που λέμε “όχι” στα μέτρα, “ναι” στο ευρώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27