23/01/2020 21:30:37

Σ. Χατζάκης: «Με όλο το βάρος στις καρδιές σας, ελάτε στην Επίδαυρο»

Σωτήρης Χατζάκης: «Η ώρα της κρίσης έφτασε», λέει απευθυνόμενος στον Νίκο Ξυδάκη - Media

 

Ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης, ανακοίνωσε πως η παράσταση «Τρωάδες» θα διεξαχθεί κανονικά στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Και κάνει κάλεσμα «με όλο το βάρος στις καρδιές σας, ελάτε στην Επίδαυρο».

Η επιστολή του λέει τα εξής:

«Στην παράσταση των Τρωάδων δονεί την ψυχή μας η κραυγή «Δεν υπάρχει πια Τροία». Όπως στο Underground του Κουστουρίτσα η άλλη κραυγή «Δεν υπάρχει πια Γιουγκοσλαβία». Αυτές τις σκοτεινές ώρες που δοκιμάζεται η πατρίδα μας, εμείς, οι συντελεστές των Τρωάδων σας καλούμε να έρθετε στην Επίδαυρο. Με όλες τις δυσκολίες, με όλο το βάρος στις καρδιές σας να έρθετε στην Επίδαυρο. Όλοι εμείς, θεατές και καλλιτέχνες, ας ενωθούμε, ας γίνουμε εκκλησίασμα μιας τελετής που θα αγνίσει τις ψυχές μας. Ας αποδείξουμε ότι η παιδεία, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι η περιουσία μας. Αυτές τις κρίσιμες μέρες ας αναδείξουμε την πνευματικότητα και την συλλογική μας συνείδηση». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.