search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:09
MENU CLOSE

Σαμαράς: Ο Τσίπρας έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων – Ψηφίστε «ναι»!

01.07.2015 18:33
Σαμαράς: Ο Τσίπρας έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων - Ψηφίστε «ναι»! - Media

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς καλώντας παράλληλα τους πολίτες να πουν «ναι» στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς καλώντας παράλληλα τους πολίτες να πουν «ναι» στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στα όσα είπε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε πως ″δεν είχε την παλληκαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών″, πως ″δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών″, καθώς και ″τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών″!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας με κλειστές τράπεζες, ενώ έκανε λόγο και για «αδυναμία να πληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες» τονίζοντας πως η χώρα είναι «πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της».

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του κάνει λόγο για μια χώρα που βρίσκεται με μια κυβέρνηση σε πανικό για την οποία λέει πως «αφού έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων πολιτών, τους έφερε σε κατάσταση που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ στη ζωή τους» και που ούτε που είχαν φανταστεί ποτέ. «Η κυβέρνηση είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα! Μείναμε στον αέρα χάνοντας κονδύλια 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη διατεθεί για τη χώρα με θυσίες του ελληνικού λαού! Ενώ μας έλεγε επί μήνες ότι δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο, τώρα… παρακαλάει για νέο Μνημόνιο! Και κάνει το εξής απίστευτο: Ενώ προσυπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με οκτώ δισεκατομμύρια λιτότητας την πρόταση των θεσμών, καλεί μετά τους πολίτες να κάνουν τι; Να την καταψηφίσουν αυτή την πρόταση» τόνισε ο Αντ Σαμαράς επισημαίνοντας πως κάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες, η οικονομία καταρρέει, ο λογαριασμός μεγαλώνει και η ανεργία εκτοξεύεται.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά αυτό είναι το κόστος των αντιευρωπαϊκών επιλογών της κυβέρνησης την οποία και κατηγόρησε πως «τώρα υποκρίνεται, για να μας πει ότι ακόμα διαπραγματεύεται, ότι θέλει δήθεν να παραμείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες!» Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι θα πάει να διαπραγματευθεί μετά ξανά μαζί τους επισημαίνοντας πως τους έχει καταγγείλει ως «εχθρούς». Όπως είπε, μάλιστα, ακόμα και οι σοσιαλιστές Ολάντ, Ρέντσι, Σουλτς εκτιμούν πως το δημοψήφισμα είναι για ευρώ ή δραχμή.

«Η κυβέρνηση κατασπατάλησε όλη την αξιοπιστία της χώρας και τώρα η ίδια η Ευρώπη της γύρισε την πλάτη» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας πως τα κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύουν, οι αγροτικές επιδοτήσεις κινδυνεύουν, ο τουρισμός έχει ήδη υποστεί βαρύ πλήγμα. «Όλα όσα κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια, βρίσκονται πια στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας δραματικό το γεγονός ότι «οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας υποφέρουν περισσότερο και απειλούνται πιο άμεσα. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που τόσο αδίστακτα ξεγέλασε, δεν βρίσκει να πει ούτε ένα συγγνώμη». Ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως δεν λέει στους πολίτες ούτε πώς, ούτε πότε θα τελειώσει η αγωνία τους. «Τους κοροϊδεύει και πάλι» είπε, «και μάλιστα, την πιο δραματική ώρα για τους συνταξιούχους, προχωράει σε χιλιάδες προσλήψεις στο κομματικό κράτος που, αυτές τις ώρες, συνεχίζει να φτιάχνει».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «μοιραίο λάθος» της κυβέρνησης να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, το οποίο και το χαρακτήρισε «παρωδία», καθώς βασίζεται πάνω σε πρόταση συμφωνίας, σε διαπραγμάτευση και σε πρόγραμμα που δεν υπάρχουν πια. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλει ότι δεν εξασφαλίζονται οι δημοκρατικές προϋποθέσεις έκφρασης του ελληνικού λαού, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. «Δεν ανέχεται να τον προσβάλλει μια κυβέρνηση, επειδή έχει διαφορετική άποψη από τη δική της, ξεχνάνε ότι εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ευρώπη, εδώ είναι Δημοκρατία! Τέτοιοι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση στον τόπο μας» δήλωσε κάνοντας λόγο για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. «Όλα δείχνουν πλέον, ότι πέρα και πάνω από κόμματα, την Κυριακή οι Έλληνες θα πουν ένα ηχηρό «Ναι»! Ναι για την Ελλάδα! Ναι για την παραμονή της χώρας στον Ευρωπαϊκό δρόμο, στην καρδιά της Ευρώπης, στο ευρώ» είπε τονίζοντας πως «υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές, ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις του». Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί αξιοπρέπειας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως «αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο», ενώ ξεκαθάρισε πως «αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη, και η αποδοκιμασία μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα θέλει να διχάσει την κοινωνία μας».

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και πάνω απ’ όλα ενωμένος καθώς, όπως είπε, έχουμε περάσει πολλά δύσκολα. «Θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά. Ενωμένοι και όρθιοι. Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης. Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:08