search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Αναταραχή θέλει η Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1871
02-07-2015
06.07.2015 03:00
pod_0207_018_cmyk.jpg

Στην κατάρρευση και του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει η Χ.Α. για να ανοίξει περπατησιά

 
 
Όταν ο απόστολος Πέτρος, ευρισκόμενος στη Ρώμη την εποχή του Νέρωνα, είδε το όραμα του Ιησού, τον ρώτησε: «Κύριε, πού πηγαίνεις;». Εκείνος του αποκρίθηκε: «Πάω στη Ρώμη… Για να σταυρωθώ ξανά».
 
Αυτές τις στιγμές οι λέξεις γράφονται με μεγάλη δυσκολία. Η Ελλάδα ψυχορραγεί και εμείς κοιτάζουμε ανήμποροι να αντιδράσουμε.
 
◆ Τι σημασία έχει άραγε αν περισσότεροι από 700 αστυνομικοί διατέθηκαν την Τετάρτη για την περιφρούρηση των τραπεζικών υποκαταστημάτων που άνοιξαν για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων;
◆ Ποιον ενδιαφέρει αν στη Νέα Σμύρνη εντοπίστηκαν, πριν προλάβουν να χτυπήσουν τα υποψήφια θύματά τους, τέσσερις σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες;
 
Όμως είναι επιεικώς προκλητικό, την ώρα που η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας κρέμεται «από μια κλωστή», να διοχετεύονται τρομολαγνικά σενάρια περί εθνικού διχασμού, καλλιέργειας εμφυλιοπολεμικού κλίματος και «προειδοποιήσεις» για κίνδυνο αναβίωσης της πλατείας Μαϊντάν (σ.σ.: η πλατεία του Κιέβου, απ’ όπου άρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων υποστηρικτών της τότε κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και των ευρωπαϊστών υποστηρικτών της αντιπολίτευσης).
 
Υπάρχουν προφανώς κάποιοι που, με την προβιά των δήθεν υποστηρικτών του «Ναι» και του «Όχι», ονειρεύονται να ζήσουν αντίστοιχες καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή το βράδυ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα.
 
Όσοι διατηρούν ακόμα την ψυχραιμία τους – και ευτυχώς παραμένει και θα εξακολουθήσει να είναι ψύχραιμη η πλειονότητα των πολιτών – επισημαίνουν ότι συνθήκες εμφύλιου πολέμου η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζήσει.
 
Αντίθετα, από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση αυτοί που επωφελούνται δεν είναι άλλοι από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση η παθητική στάση και πλήρης απουσία των χρυσαυγιτών από το προσκήνιο, την ώρα που η χώρα βρίσκεται μισό βήμα από το χείλος του «γκρεμού».
 
Μιχαλολιάκος τσιτάρει Λένιν!
 
Πριν από λίγο καιρό το «Ποντίκι» είχε προειδοποιήσει για τον «κρυφό πόθο» της Χ.Α., που δεν ήταν άλλος από την αποτυχία μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης. Αφού τότε, όπως πιστεύουν οι χρυσαυγίτες, θα άνοιγε διάπλατα ο δρόμος της εξουσίας για τη Χρυσή Αυγή. Είναι αποκαλυπτικό της επιδίωξης αυτής ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο Ν. Μιχαλολιάκος στις 5 Ιουνίου 2015 στην ιστοσελίδα της Χ.Α.:
 
«Το 2002 κυκλοφόρησε το βιβλίο μου με τον τίτλο “Εχθροί του καθεστώτος”. Στο βιβλίο αυτό παρέθετα μία φράση του Λένιν, η οποία έλεγε: “Όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα, τόσο το καλύτερο για μας”. Τόνιζα ότι με την πολιτική κατάσταση της χώρας, όπως ήταν διαμορφωμένη, η φράση αυτή ταίριαζε σε εμάς, τους χρυσαυγίτες. Και πράγματι έτσι έγινε!
 
Μέσα από την καταστροφική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, Νέας Δημοκρατίας και μνημονίου και την απαξίωση ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος, γιγαντώθηκε το κίνημα της Χρυσής Αυγής. Το 2010 κερδίσαμε μία έδρα στον Δήμο Αθηναίων και το 2012 μπήκαμε πανηγυρικά στη Βουλή. Και η άνοδός μας συνεχιζόταν. Η τελευταία δημοσκόπηση πριν δώσει την τελική εντολή ο Σαμαράς να μας κλείσουν στη φυλακή έδινε στη Χρυσή Αυγή 18%!
 
Την άνοδο της Χρυσής Αυγής πίστεψαν ότι θα τη σταματήσουν με τις πολιτικές διώξεις και πράγματι αυτό μέχρι έναν βαθμό το επέτυχαν. Κάποιοι πίστευαν και ότι θα μας… εξαφανίσουν! Θα τους “λειώσω” είχε δηλώσει ο Σαμαράς, θα τους πάω στο 2%… Σε πείσμα των αντιπάλων μας, όμως, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και όλα δείχνουν ότι η πολιτική σκευωρία, η οποία στήθηκε εις βάρος μας από τη Νέα Δημοκρατία και η οποία βόλευε και βολεύει θαυμάσια και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρρεύσει.
 
Όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα το πολιτικό σκηνικό, δυστυχώς για την πατρίδα μας, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη δική μας, τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Στην πλέον πιθανή περίπτωση που οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο από την κυβέρνηση Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δεχθεί ένα καίριο πολιτικό πλήγμα, από το οποίο δεν θα συνέλθει ποτέ και θα συμπαρασύρει σίγουρα και το κόμμα των ΑΝΕΛ στην πτώση του. Στην αντίθετη περίπτωση κατά την οποία θα προχωρήσει σε ρήξη, θα χάσει μεγάλο μέρος των σίγουρα όχι αριστερών ψηφοφόρων του, οι οποίοι θα ζήσουν στην πράξη τη διάψευση των ελπίδων τους ότι είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει μία αξιοπρεπή λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος».
 
Τα γεγονότα, 20 ημέρες μετά, υπάρχει κίνδυνος να τον επιβεβαιώσουν, εφόσον δεν διατηρηθεί η ψυχραιμία και εξακολουθήσει να καλλιεργείται η διχόνοια μεταξύ των πολιτών από τους ουκ ολίγους καλοθελητές, φανατικούς και μη…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:58