search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:48
MENU CLOSE

Από τον ιό HIV και από ηπατίτιδα ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί 11.000 ασθενείς 12 οδοντιάτρων στο Σίδνεϊ

02.07.2015 05:34
Οδοντίατρος αφαιρεί το το μακρύτερο δόντι που έχει βρεθεί ποτέ σε άνθρωπο! (Photo) - Media

Χιλιάδες πελάτες οδοντιάτρων στο Σίδνεϊ ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στον ιό του AIDS, τον HIV, και σε ηπατίτιδα, σύμφωνα με τις αρχές του αυστραλιανού τομέα υγείας.

Χιλιάδες πελάτες οδοντιάτρων στο Σίδνεϊ ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στον ιό του AIDS, τον HIV, και σε ηπατίτιδα, σύμφωνα με τις αρχές του αυστραλιανού τομέα υγείας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 11.000 ασθενείς 12 οδοντιάτρων, οι οποίοι εργάζονταν σε τέσσερις κλινικές του Σίδνεϊ, αντιμετωπίζουν τέτοιο κίνδυνο εξαιτίας των πλημμελών μέτρων υγιεινής από πλευράς των οδοντιάτρων.

Ο κίνδυνος μόλυνσης θεωρείται μικρός, αλλά περισσότερο κινδυνεύουν όσοι προέβησαν σε επεμβατικές οδοντιατρικές εργασίες στις συγκεκριμένες κλινικές. Οι αρχές επικοινωνούν με τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Οι κλινικές βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ και στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Έξι από τους οδοντιάτρους απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και έξι άλλοι επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όπως συνεχιζόμενες επιθεωρήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24