search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πιθανόν «να μην έχει καμία θέση στην ευρωζώνη» εάν επικρατήσει το «όχι»

02.07.2015 18:39
Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πιθανόν «να μην έχει καμία θέση στην ευρωζώνη» εάν επικρατήσει το «όχι» - Media

Η Ελλάδα πιθανόν “να μην έχει καμία θέση στην ευρωζώνη” εάν ψηφίσει ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το εάν θα αποδεχθεί τους όρους της συνέχισης της διεθνούς βοήθειας, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Η Ελλάδα πιθανόν “να μην έχει καμία θέση στην ευρωζώνη” εάν ψηφίσει ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το εάν θα αποδεχθεί τους όρους της συνέχισης της διεθνούς βοήθειας, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Απευθυνόμενος σε επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν πρέπει να περιμένουν καλύτερους όρους από τους πιστωτές τους ψηφίζοντας ‘όχι’ στο δημοψήφισμα.

Ο Ντάισελμπλουμ δήωλσε ότι ενώ η προσφορά με βάση την οποία καλούνται οι Έλληνες να ψηφίσουν έχει λήξει, το δημοψήφισμα θα δείξει εάν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να κάνουν τις επίπονες θυσίες που απαιτούνται για να παραμείνουν εντός της ευρωζώνης.

«Πρέπει να φύγει από το τραπέζι μια ψευδαίσθηση: ότι εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης και ότι θα καταλήξει κανείς με ένα ευκολότερο και πιο ελκυστικό πακέτο» είπε ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Χρειάζονται εκτεταμένα μέτρα λιτότητας για να επιστρέψει σε τροχιά η ελληνική οικονομία, είπε.

«Εάν ο κόσμος πει ότι δεν το θέλουν αυτό, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία βάση για νέο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει καμία βάση για την Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Ο Ντάισελμπλουμ είπε σε δημοσιογράφους ότι οι χώρες της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα στην περίπτωση ενός ‘ναι’ στο δημοψήφισμα.

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια του ελληνικού λαού» είπε. «Εάν η έκβαση είναι θετική, τότε υπάρχει φυσικά, στην ευρωπαϊκή πλευρά, η προθυμία να βοηθηθεί η Ελλάδα να βγει από τη στενωπό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43