search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41
MENU CLOSE

Ρέππας: Αντικοινωνική συμπεριφορά η άρνηση πληρωμής εισιτηρίων-διοδίων

01.02.2011 10:27
Ρέππας: Αντικοινωνική συμπεριφορά η άρνηση πληρωμής εισιτηρίων-διοδίων - Media

Σφοδρή επίθεση του  υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, από το βήμα της Βουλής προς όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια.

Σφοδρή επίθεση του  υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, από το βήμα της Βουλής προς όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια.

«Οι τζαμπατζήδες υπονομεύουν και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στις εταιρίες συγκοινωνιών, συνιστά δολιοφθορά η στάση ενός τζαμπατζή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός επισημαίνοντας ότι εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς  είτε θα αυξηθούν τα ελλείμματα τα οποία και επιβαρύνονται όλοι οι Έλληνες, ή θα αυξηθεί και άλλο το κόμιστρο.
Παράλληλα, ο Δ. Ρέππας προειδοποίησε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. «Όταν κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά είναι σαν να λέει, δεν πληρώνω εγώ ώστε να πληρώνει για μένα κάθε άλλος Έλληνας» τόνισε ο  υπουργός.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στην επιτροπή της Βουλής για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Μετρό.

Ειδικότερα, στη Βουλή συζητούνταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης κατέθεσαν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς. Οι εντάσεις άρχισαν με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας, Αντώνη Σταματόπουλου, ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση του Μετρό απειλούν τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί.

«Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στο λαιμό. Θα καταθέσω υπόμνημα με τις απόψεις του Σωματείου και θα πάω να περιφρουρήσω την απεργία των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις υπέρ και κατά της θέσης του.

Από την άλλη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων «βαρύτατη προσβολή προς το κοινοβούλιο και τα κόμματα» και πρόσθεσε: «Εδώ είναι ο χώρος του ελεύθερου διαλόγου. Συνδικαλιστής που δεν καταθέτει εδώ στη Βουλή τις απόψεις του σημαίνει ότι, είτε δεν πιστεύει στα επιχειρήματά του ή ότι αυτά που υπερασπίζεται δεν είναι αυτά που φανερώνει και ισχυρίζεται».

Από την πλευρά του, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για θεατρινισμούς, ενώ ο του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου είπε: «Αξιοπρεπής η στάση των εργαζομένων ακόμα και αν σοκάρει τους “καθωσπρέπει” που διυλίζουν τον κώνωπα.»

«Δεν είναι αντικοινοβουλευτισμός η συμπεριφορά του συνδικαλιστή όταν αισθάνεται να πιέζεται και όταν οι εργαζόμενοι απειλούνται, όπως καταγγέλλει, από τη διοίκηση με απολύσεις», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα πνεύματα προσπάθησε και κατάφερε να κατευνάσει, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Μακρυπίδης καλώντας τον κ. Σταματόπουλο να μην αποχωρήσει και να καταθέσει τις απόψεις του στα μέλη του κοινοβουλίου.

«Δεν απειλείστε από κανέναν. Εδώ είναι Βουλή και μιλάτε ελεύθερα. Μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις απόψεις σας όπως έχουν κληθεί να το κάνουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρυπίδης.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη μπλε λεωφορεία και τρόλλεϋ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα πραγματοποιήσουν κανονικά την απεργία την Τρίτη, αν και το Πρωτοδικείο Αθηνών την έκρινε παράνομη. Παράνομη κρίθηκε επίσης και η απεργία της Δευτέρας.

48ωρη απεργία, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, ενώ στο Πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου επίσης να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση, έχει προσφύγει η διοίκηση του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Την Τρίτη θα κινηθεί μόνο ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και χαρακτηρίζουν το διάλογο με το υπουργείο Μεταφορών προσχηματικό.

Παράλληλα, αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 80% στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών τίθενται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου. Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, διάρκειας μιάμισης ώρας, διαμορφώνεται στο 1 ευρώ και 40 λεπτά.

Τέλος, στις 11:00 ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41