search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:36
MENU CLOSE

Βαρουφάκης στην El Mundo: «Αυτό που κάνουν (οι πιστωτές) στην Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία»

04.07.2015 13:51
Αποδοκίμασαν τον Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη: Δεν είναι δημοκρατία αυτό  - Media

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, πως «αυτό που κάνουν (οι πιστωτές) στην Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία».

 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, πως «αυτό που κάνουν (οι πιστωτές) στην Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία».

«Γιατί μας εξανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να φοβίσουν τους ανθρώπους. Και όταν πρόκειται για διασπορά φόβου, αυτό αποκαλείται τρομοκρατία», συνέχισε ο Έλληνας υπουργός.

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος πως θα επιτευχθεί μια συμφωνία, ακόμη κι αν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι” στο αυριανό δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε: «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συμφωνία. Είμαι απολύτως πεπεισμένος διότι διακυβεύονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει ανάγκη μια συμφωνία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια συμφωνία, έτσι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία».

 

«Θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι περιμένει πως τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

“Περιμένω ότι θα έχουμε μια συμφωνία τη Δευτέρα … Ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία θα ψηφίσει ‘ναι’ ή ‘όχι’ στο δημοψήφισμα”, δήλωσε ο έλληνας υπουργός στη γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

“Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι η προσφορά δεν βρίσκεται στο τραπέζι — φυσικά και εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι επειδή είναι αυτό που θέλουν”, φέρεται να δήλωσε.

Αναφορικά με τον γερμανό ομόλογό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε πως “ο κ. Σόιμπλε έκανε σαφές το 2012 ότι θα προτιμούσε ένα Grexit”, σύμφωνα πάντα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Franfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15