search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:33
MENU CLOSE

Κερέ: Έτοιμη η ΕΚΤ για πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί

05.07.2015 10:15
Κερέ: Έτοιμη η ΕΚΤ για πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί - Media

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν η κατάσταση το απαιτήσει, δήλωσε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν η κατάσταση το απαιτήσει, δήλωσε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

«Θα βρει η ΕΚΤ τα απαραίτητα εργαλεία (…) για να πάρει περισσότερα μέτρα εάν χρειασθεί» δήλωσε συγκεριμένα ο Μπενουά Κερέ.

Τη δήλωση έκανε στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου (3-5 Ιουλίου) με θέμα «Μήπως η απασχόληση είναι η λύση;» που διεξάγεται στη νότιο Γαλλία και στην πόλη Aix -en- Provence.

Η δήλωση Κερέ, όπως τη μεταφέρει ο οικονομικός ιστότοπος «Boursorama» έχει ως εξής:

«Στις παρούσες συνθήκες, που είναι συνθήκες πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη στο ότι, εάν πρέπει να κάνει περισσότερα τότε θα κάνει περισσότερα, θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία, θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να κάνουμε περισσότερα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο Μπενουά Κερέ.

Στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου ο Γαλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα δήλωσε: «Εάν κερδίσει το “όχι” θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:32