search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:13
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το EuroWorking group τη Δευτέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος

05.07.2015 17:09
Συνεδριάζει το EuroWorking group τη Δευτέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος - Media

Στις Βρυξέλλες και την ομάδα εργασίας του Eurogroup μεταφέρεται από αύριο το τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης.

 

Στις Βρυξέλλες και την ομάδα εργασίας του Eurogroup μεταφέρεται από αύριο το τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης.

Η ατζέντα αναμένεται να καθοριστεί από πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών που θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πάντως από τις δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων έχει διαφανεί ότι υπάρχει η βούληση για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει σχέδιο για σύκληση του Eurogroup αύριο, Δευτέρα. 

Στο μεταξύ, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Αθήνα ότι θα προκύψει άμεσα συμφωνία, αυτό το ενδεχόμενο παραμένει αβέβαιο, ιδιαίτερα μετά την αναδίπλωση Βαρουφάκη περί συμφωνίας «εντός 48 ωρών».

Κρίσιμη θεωρείται η αποψινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών με τους Έλληνες τραπεζίτες, καθώς αναμένεται να παρθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών τις επόμενες μέρες.

Τέλος, ιδιαίτερα κρίσιμο συνεδρίαση θα έχει το δ.σ της ΕΚΤ,  του οποίου η απόφαση σε σχέση με τον ΕLA θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και σε ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε νωρίς το βράδυ αίτημα προς την ΕΚΤ για συνέχιση περιοχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω της αύξησης του ELA.

Δηλώσεις τελευταίας στιγμής

O πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι σε περίπτωση Grexit θα βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειμμα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του.

Έκτακτες χορηγήσεις για την αποφυγή ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ελλάδα προτείνει πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα», ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα αν η κατάσταση το απαιτήσει, δήλωσε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

«Θα βρει η ΕΚΤ τα απαραίτητα εργαλεία (…) για να πάρει περισσότερα μέτρα εάν χρειασθεί» δήλωσε συγκεριμένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33