search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:12
MENU CLOSE

Το σχέδιο διχασμού έπεσε στο κενό…

06.07.2015 04:54
Δύο σενάρια για την Ελλάδα: Το κακό και το χειρότερο… - Media

Στο κρανίο τα πήρε ο Σόιμπλε μετά και τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος και όχι άδικα αφού ακούγεται ότι τα λόμπι των τραπεζών είναι πολύ απογοητευμένα μαζί του, μιας και δεν κατάφερε να χειραγωγήσει τους Έλληνες να ψηφίσουν το πολυπόθητο ναι!!!

 

Στο κρανίο τα πήρε ο Σόιμπλε μετά και τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος και όχι άδικα αφού ακούγεται ότι τα λόμπι των τραπεζών είναι πολύ απογοητευμένα μαζί του, μιας και δεν κατάφερε να χειραγωγήσει τους Έλληνες να ψηφίσουν το πολυπόθητο ναι!!!

Μάλιστα για να φέρει και πάλι στα μέτρα του τις αντιδράσεις  έσπευσε να δηλώσει ότι  δεν το νοιάζει το ελληνικό δημοκρατικό αποτέλεσμα και ότι «η Γερμανία απαντά με σκληρότερη στάση απέναντι στην απάντηση του ελληνικού λαού» χωρίς όμως τελικά (!) να έχει την υποστήριξη που τελικά ο ίδιος περίμενε !!!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε  είναι η απάντηση του  Αμερικανού νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς στην τοποθέτηση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα χαρακτηρίζοντας  «Κολοσσιαίο λάθος» την άσκηση πίεσης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Για το λόγο αυτό αμέσως μάλιστα μετά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο Γιάνης Βαρουφάκης χαλαρός με το γαλάζιο του t- shirt – τόνισε πως «με το «όχι», αγνοώντας τον φόβο που δημιούργησαν με τις κλειστές τράπεζες και με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας. Θα τους καλέσουμε έναν έναν»… Κατέστησε δε σαφές ότι» η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα»

Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε ότι «Το τελεσίγραφο της 25ης ο λαός το επέστρεψε σήμερα σε αυτούς που το έστειλαν»

«Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ», είπε « είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία» ενώ δήλωσε με νόημα ότι « με την έκθεση του ΔΝΤ, θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Καθόλου τυχαίο άλλωστε δεν είναι το πρωτοσέλιδο της Le Monte που λέει ότι τελικά φαίνεται ότι η τύχη της Ευρώπης περνάει από την Αθήνα, εκτίθοντας ανεπανόρθωτα την άλλη όψη της συντηρητικής, αντιδημοκρατικής και αντικοινωνικής Ευρώπης, η οποία άφησε να αιωρείται ο  υπαρξιακός φόβος της εξόδου από την Ευρώπη κάθε κράτους μέλους!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33