search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26
MENU CLOSE

Ρώμη: Ο ρόλος της Ιταλίας είναι να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις

06.07.2015 07:51
Ρώμη: Ο ρόλος της Ιταλίας είναι να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις - Media

Στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι με δηλώσεις του προς την δημόσια τηλεόραση RAI 3.

Στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι με δηλώσεις του προς την δημόσια τηλεόραση RAI 3.

“Ο ρόλος της Ιταλίας; Είναι απλό, να διευκολύνουμε τις διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υπερισχύσει η πολιτική και να βρούμε ένα κοινό σημείο αναφοράς με έναν μακρόπνοο συμβιβασμό”, δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πρόσθεσε: “Το πρόβλημα δεν είναι ο Βαρουφάκης, δεν ξέρω αν έκανε ή δεν έκανε την σωστή επιλογή. Το θέμα είναι ότι η λύση δεν βρίσκεται μόνο σε τεχνικές συνταγές, δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τους ώμους του Μάριο Ντράγκι, αλλά πρέπει να δούμε αν θα βρεθεί μια πολιτική λύση ή αν θέλουμε να περιοριστούμε μόνον στον σεβασμό των κανονισμών”.

Ο Τζεντιλόνι παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά σημείωσε ότι για την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να καταβάλει και εκείνη ουσιαστική προσπάθεια.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τέλος ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να διαδραματίσει εποικοδομητικά τον ρόλο που της αναλογεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26