search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Πικετί: Οι απαιτήσεις των Γερμανών καταστρέφουν την Ευρώπη

06.07.2015 08:37
Πικετί: Οι απαιτήσεις των Γερμανών καταστρέφουν την Ευρώπη - Media

Οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί, ιδιαίτερα στην Γερμανία προτίθενται να καταστρέψουν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή ιδέα με τις απαιτήσεις τους προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους αναφέρει, ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί.

 

Οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί, ιδιαίτερα στην Γερμανία προτίθενται να καταστρέψουν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή ιδέα με τις απαιτήσεις τους προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους αναφέρει, ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Πικετί χαρακτήρισε αστείο να ζητάει η Γερμανία από την Ελλάδα να αποπληρώσει το 1,6 δισς. ευρώ που χρωστάει στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ.

 «Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να παραδίδει μαθήματα στα άλλα κράτη» λέει ο Πικετί.

«Η Γερμανία είναι η χώρα που ποτέ στην ιστορία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα εξωτερικά της χρέη» λέει ο γνωστός οικονομολόγος και προσθέτει ότι δεν αποπλήρωσε τα χρέη της ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντίθετα ζητάει από τις άλλες χώρες να αποπληρώσουν τα δικά τους χρέη προς τη Γερμανία όπως ζήτησε αποζημιώσεις από τους Γάλλους μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο και τις έλαβε» είπε ο Πικετί.

Ο Γάλλος οικονομολόγος τόνισε ότι «η Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα» και χαρακτήρισε τελείως γελοίο αυτό που προτείνεται για την Ελλάδα.

Αντίθετα, κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση χρεών και μεγαλύτερη ευελιξία αναέμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Η Ευρώπη οικοδομήθηκε στη συγχώρεση των χρεών και στην επένδυση στο μέλλον, τόνισε ο Πικετί.

Αυτοί που θέλουν να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ σήμερα θα καταλήξουν στο σωρό των σκουπιδιών της ιστορίας, τόνισε ο Γάλλος Οικονομολόγος. Εάν η Μέρκελ πρόσθεσε, θέλει να διασφαλίσει τη θέση της στα βιβλία της ιστορίας όπως έκανε ο Χέλμουτ Κολ, θα πρέπει να δώσει λύση στο ελληνικό ερώτημα, ξεκινώντας με ένα συνέδριο για το χρέος αλλά και με μία ανανεωμένη πιο ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία.

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:50