search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Συνομιλία Τσίπρα – Μερκελ: Στη Σύνοδο Κορυφής θα παρουσιαστούν οι ελληνικές προτάσεις

06.07.2015 12:34
Συνομιλία Τσίπρα – Μερκελ: Στη Σύνοδο Κορυφής θα παρουσιαστούν οι ελληνικές προτάσεις - Media

Στην κατάθεση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

Στην κατάθεση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας το μεσημέρι της Δευτέρας

Σημειώνεται σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση Ολάντ – Μέρκελ στο Παρίσι, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

 

Η Ελλάδα απειλείται πλέον με χρεοκοπία, αλλά η «μπάλα» είναι στο γήπεδό της τώρα, αναφέρει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι η αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα είναι ουσιαστικά μια απόρριψη των κανόνων της νομισματικής Ένωσης και τονίζει ότι η κατάσταση αναφορικά με την χώρα έχει γίνει πλέον «πολύ πιο δύσκολη». Δεν μπορεί το ελληνικό δημοψήφισμα να αλλάξει τους κανόνες του ενιαίου νομίσματος, αναφέρει.

Όποτε ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να συμβιβαστεί, είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, λέει ο κ. Γκάμπριελ. «Εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, πλέον θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα πηγαίνουν πιο πέρα σε σχέση με αυτές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα», υπογραμμίζει.

Ελπίζουμε ότι στις νέες διαπραγματεύσεις η Αθήνα θα δεχτεί ότι οι υπόλοιπες χώρες δεν μπορούν να δεχτούν «κούρεμα» χρέους χωρίς όρους. 

Η αποχώρηση ή όχι από το ευρώ είναι απόφαση της Αθήνας, συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε την χώρα μόνη της, όλες οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να προετοιμαστούν για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ γνωστοποίησε ότι στην Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης το απόγευμα της Τρίτης, έχει προσκαλέσει επίσης τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogoup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Τουσκ αναφέρει ότι μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, πιστεύει ότι θα πρέπει επειγόντως να συναντηθούν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να συζητήσουν την κατάσταση και τους πιθανούς τρόπους προόδου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59