search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

07.02.2011 05:33
Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος - Media

Οι εικόνες µάς έρχονται από το µακρινό µέλλον και µας δίνουν µια γεύση για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόµους ύστερα από 25 – 50 χρόνια και ορισµένα ίσως ύστερα και από εκατό!

Οι εικόνες µάς έρχονται από το µακρινό µέλλον και µας δίνουν µια γεύση για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόµους ύστερα από 25 – 50 χρόνια και ορισµένα ίσως ύστερα και από εκατό!

Οι ειδικοί, όµως, designers και κορυφαίοι µηχανικοί και µηχανολόγοι και βέβαια οι µεγαλύτερες αυτοκινητοβιοµηχανίες του κόσµου δεν σταµατούν να προσπαθούν να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση της κίνησης, της ταχύτητας, της εξοικονόµησης ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δηµόσιας υγείας. Και αυτή η εξίσωση τώρα έχει φτάσει στο πιο δύσκολο επίπεδο, αφού στα µεγαλύτερα εργαστήρια του κόσµου πειραµατίζονται για να δώσουν απάντηση στο θέµα της αξιοποίησης των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας για την κίνηση των οχηµάτων.

Η όλο και αυξανόµενη εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία αρχίζουν και καλύπτουν όλο και περισσότερα στάνταρ των οδηγών, νοµοτελειακά οδηγεί στην αύξηση της παραγόµενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που σας παρουσιάζουµε έχουν κάνει αίσθηση, αλλά τα περισσότερα χρειάζονται ακόµα πολύ χρόνο για να φτάσουν στη διαδικασία παραγωγής.

Nissan iV

Πρωτότυπο – φωτοβολταϊκό αυτοκίνητο, σχεδιασµένο από τους designers της Mazda. Το Nissan iV θα ζυγίζει λιγότερο από 500 κιλά και θα µπορεί να φιλοξενήσει µέχρι τέσσερις επιβάτες. Η κατασκευή του στηρίζεται σε ένα καινοτόµο φωτοβολταϊκό υλικό που είναι κατά 99% ελαφρύτερο από το γυαλί! Ο θόλος του αυτοκινήτου θα συγκεντρώνει την ηλιακή ενέργεια και θα τροφοδοτεί νέας γενιάς βιο-µπαταρίες, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονοµία κίνησης για 1.200 χιλιόµετρα! Οι  εμπνευστές του Nissan iV εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να βγει στην παραγωγή το 2035.

Volkswagen ηλιακό «υπερ-όπλο»

Η πρόταση είναι διά χειρός του σχεδιαστή Peter Wilkins για λογαριασμό της Volkswagen. Το αυτοκίνητο θα κινείται με υδρογόνο αλλά και με ηλιακή ενέργεια, αφού ο «ουρανός» του θα έχει ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά κύτταρα, τα οποία θα μεταφέρουν την ενέργεια από τον ήλιο κατευθείαν στους τέσσερις τροχούς για να δώσουν κίνηση στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα πολυτελές πρωτότυπο αυτοκίνητο και στόχος είναι, σε πρώτη φάση, να παραχθούν μόνο 200 μοντέλα.

ΥE, αυτο-αεροπλάνο

Είναι ένα ευφυές όχημα που, όταν βρεθείτε σε μποτιλιάρισμα, θα ανοίγει τα φτερά του ή μάλλον τις ρόδες του και θα μετατρέπεται σε αεροπλανάκι. Το όχημα θα κινείται με την ενέργεια με την οποία θα τροφοδοτούν τη μηχανή ηλιακοί συλλέκτες που θα είναι εγκατεστημένοι στον θόλο του.

Η μετάλλαξή του σε αεροπλάνο θα γίνεται με την περιστροφή των δυο μπροστινών τροχών στα πλάγια, σαν φτερά, και τη μεταστροφή των δυο πίσω τροφών κάθετα προς τα έξω εν είδει φτερών. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο αποτελεί όραμα τριών Κινέζων σχεδιαστών, των Pan Jiazhi, Zhu Wenxi και Lai Zexin, αποφοίτων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νότιας Κίνας.

Bugatti, επιστροφή στο μέλλον

Το όνομά της είναι Type 57 Evoluzione και ο σχεδιασμός, διά χειρός Edwin Conan, έχει εμφανέστατες επιρροές από την αυθεντική Bugatti Type 57, τον θρύλο των 30’s. H Bugatti Type 57 Evoluzione θα κινείται με υδρογόνο και θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς να χάνει τίποτε από την αίγλη και την τρομακτική της δύναμη. Αντίθετα, εκτιμάται ότι το υδρογόνο θα κάνει πιο ισχυρή μια μηχανή εσωτερικής καύσης.

Το αυτοκίνητο του φωτός

Το «Car of Light» είναι μια πρόταση του σχεδιαστή Jong Won Lee που εμπνεύστηκε την απόλυτη αξιοποίηση του ηλιακού αλλά και του τεχνητού φωτός. Η οροφή του οχήματος θα είναι κατασκευασμένη από ηλιακούς συλλέκτες που θα τροφοδοτούν τους ηλεκτρικούς κινητήρες με ενέργεια, ενώ θα δίνουν και το βράδυ ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό που θα «παραδίδεται» στα φώτα της νύχτας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:55