search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:09
MENU CLOSE

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη»- Η παράδοση του υπουργείου από τον Βαρουφάκη στον Τσακαλώτο (Photos)

06.07.2015 18:13
ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ «εξαφανίζουν» τις επιστροφές φόρου - Συμψηφισμοί από την ΑΑΔΕ - Media

Ανάμεσα σε φιλοφρονήσεις αλλά και διαβεβαιώσεις φιλίας μεταξύ των δύο, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Μετά την ορκωμοσία, ο νέος υπουργός Οικονομικών, μετέβη στο κτίριο της οδού Νίκης, για να παραλάβει από τον απερχόμενο, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στις δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, διαβεβαίωσε για τις κοινές ιδεολογικές και ακαδημαϊκές καταβολές, ενώ τόνισε ότι «Σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι στο δημοψήφισμα και πώς η κυβέρνηση θα το κεφαλαιοποιήσει», σημειώνοντας παράλληλα πως «αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή φρουράς».

«Προσπαθήσαμε αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα κεράκι» είπε αποτιμώντας την εξάμηνη θητεία του, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν αποχωρεί από το υπουργείο λόγω αποτυχίας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να συζητάει όλος ο πλανήτης για μία βιώσιμη λύση. Νομίζω ότι όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το έργο. Θα είναι δίπλα μου και θα μου δίνει συμβουλές».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, ομολόγησε μάλιστα πως έχει τρακ, για τις ευθύνες της νέας του θέσης και αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτές.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:08