search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:33
MENU CLOSE

Προ των πυλών το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας»

01.02.2011 18:50
Προ των πυλών το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» - Media

Οι δηλώσεις του Γερμανού Υπ. Εξωτερικών, Βεστερβέλε, επιβεβαιώνουν τα σενάρια για λύση πακέτο στο πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις του Γερμανού Υπ. Εξωτερικών, Βεστερβέλε, επιβεβαιώνουν τα σενάρια για λύση πακέτο στο πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης.

Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που θα λειτουργήσει επικουρικά στο ισχύον Σύμφωνο Σταθερότητας φαίνεται ότι είναι ζήτημα χρόνου να προταθεί από τη Γερμανία.

«Οι συζητήσεις επί αυτού του δεύτερου πακέτου είναι πολύ πιο εντατικές από όσο οι δημόσιες δηλώσεις αφήνουν να διαφανεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίντο Βεστερβέλλε.

«Ο μεγαλύτερος δυνατός αυτοματισμός» για την επιβολή των κυρώσεων στις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι η κύριος στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Γερμανό ΥΠΕΞ.

«Θέλουμε να προωθηθεί η συζήτηση που γίνεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εάν θα θεσπιστεί και στο δικό τους σύνταγμα κάτι σαν το φρένο χρέους που έχουμε στη Γερμανία και από το οποίο έχουμε καλή εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βεστερβέλε.

Κεντρικής σημασίας για το Γερμανό υπουργό είναι και η διασφάλιση σταθερών και βιώσιμων συνταξιοδοτικών συστημάτων.

«Περιμένω ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα υλοποιηθεί», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε, παραπέμποντας στο όριο συνταξιοδότησης των 67 ετών στη Γερμανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32