search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Στέλεχος ΕΚΤ: Πιθανή η χρηματοδότηση-γέφυρα ως την συμφωνία

06.07.2015 21:39
Στέλεχος ΕΚΤ: Πιθανή η χρηματοδότηση-γέφυρα ως την συμφωνία - Media

Ο Έβαλντ Νοβότνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνει ότι μπορεί να είναι εφικτή μια χρηματοδότηση-γέφυρα.

 

Η χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι μια πιθανότητα, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Νοβότνι είπε πως “το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί”.

Η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους, επισήμανε ακόμη ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας.

Το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα, θυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33