search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:55
MENU CLOSE

Άνχελ Γκουρία (ΟΟΣΑ): «δε βλέπω να φεύγει κανείς από το ευρώ»

07.07.2015 09:43
ΟΟΣΑ - Γκουρία: Θα κάνουμε χρόνια να ανακάμψουμε από την πανδημία - Media

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο Μεξικάνος Άνχελ Γκουρία ήταν κατηγορηματικός: «Όλοι θέλουν συμφωνία»

 

 

Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, η οποία θα επιτρέψει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, καθώς το πιθανό τίμημα μίας αποτυχίας είναι πολύ μεγάλο, δήλωσε o Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) ‘Ανχελ Γκουρία, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Υπάρχουν παρά πολλοί που έχουν πολλά να διακινδυνεύσουν, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί και πολύ έξυπνοι και όλοι θέλουν μία συμφωνία», δήλωσε ο Γκουρία, προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε το κόστος κάποιων λύσεων. Δεν γνωρίζουμε το κόστος του να μην υπάρξει λύση».

«Όλοι έχουν περιορισμούς. Το μυστικό είναι σε ποια έκταση οι συμβαλλόμενοι καταλαβαίνουν τους περιορισμούς των άλλων και πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν», συνέχισε ο Γκουρία που διετέλεσε επικεφαλής διαπραγματευτής του Μεξικού κατά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στη συνέχεια υπουργός Οικονομικών της, πριν γίνει Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ το 2006. «Δεν βλέπω να φεύγει κανείς από το ευρώ, βλέπω κόσμο που θέλει να μπει στο ευρώ», σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54