search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:47
MENU CLOSE

Ο Μάρδας απέφυγε να απαντήσει για το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων

07.07.2015 09:57
Ο Μάρδας απέφυγε να απαντήσει για το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων   - Media

Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το αν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, αφήνοντας στην ουσία το συγκεκριμένο σενάριο ανοικτό.

 

Το τραπεζικό σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδικά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ενώ δήλωσε αγνοια όσον αφορά ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων. Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και απαντώντας στο ερώτημα εάν θα ζητηθεί από καταθέτες και ομολογιούχους να δώσουν κάτι, ο κ. Μάρδας ανέφερε: «Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μία οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει, δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα».

Για το πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν οι τράπεζες, αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ, όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».

Στο ερώτημα για τα έσοδα του Δημοσίου, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε, λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42