search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:32
MENU CLOSE

«Κρατάει» δυνάμεις η ελληνική τουριστική βιομηχανία: «Η κατάσταση σώζεται εάν υπάρξει συμφωνία»

07.07.2015 11:26
Στην «εντατική» ο τουρισμός - ΤτΕ: Μόλις 2 εκατ. τουρίστες μέχρι τον Ιούνιο - Οι εισπράξεις και οι χώρες προέλευσης - Media

«Κρατάει» τις δυνάμεις της η ελληνική τουριστική βιομηχανία και οι επαγγελματίες προσβλέπουν σε ομαλοποίηση της κατάστασης με την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

 

«Κρατάει» τις δυνάμεις της η ελληνική τουριστική βιομηχανία και οι επαγγελματίες προσβλέπουν σε ομαλοποίηση της κατάστασης με την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης «μέχρι τώρα ο ελληνικός τουρισμός κράτησε» και πρόσθεσε ότι θα ήταν θετική για τον κλάδο μία συμφωνία με τους θεσμούς.

Ο πρόεδρος ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους, προκειμένου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά τα ξενοδοχεία». «Μέχρι σήμερα ο υψηλός επαγγελματισμός των ξενοδόχων του νησιού βοήθησε να μην υπάρξουν προβλήματα», σημείωσε ο Νίκος Χαλκιαδάκης.

Το πρόβλημα κατά τον κ. Χαλκιαδάκη είναι η ρευστότητα. Συγκεκριμένα ο ξενοδόχος από την Κρήτη, τόνισε ότι «τα εμβάσματα των διεθνών πρακτόρων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επιχειρηματίες και παραμένουν μπλοκαρισμένα. Εάν οι τράπεζες δεν ανοίξουν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, ο κ. Χαλκιαδάκης ανάφερε, ότι, «οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν επάρκεια για 40 περίπου μέρες». Για τις κρατήσεις τονίστηκε ότι «μπορεί τώρα να υπάρχει ένα πάγωμα και πλέον οι νέες κρατήσεις αυτή τη στιγμή να είναι ελάχιστες», αλλά «η κατάσταση σώζεται εάν υπάρξει ομαλοποίηση των συνθηκών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανάφερε ότι ο «εσωτερικός τουρισμός είναι που παρουσιάζει το πλήγμα». «Με την υπάρχουσα ανασφάλεια των Ελλήνων, οι κλειστές τράπεζες ήταν το κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε. «Με τον εξωτερικό τουρισμό όλα είναι ήρεμα, όλα είναι όπως πριν», πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι τόσο στην Κεφαλονιά όσο και σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο, και γενικότερα σε όλα τα Ιόνια νησιά δεν υπάρχουν ουρές στα ΑΤΜ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31