search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:16
MENU CLOSE

Λ. Κατσέλη: «Η Τρόικα δεν νομιμοποιείται για πολλά απ’ όσα κάνει»

02.02.2011 07:53
Λ. Κατσέλη: «Η Τρόικα δεν νομιμοποιείται για πολλά απ’ όσα κάνει» - Media

Οι τριμηνιαίοι έλεγχοι της τρόικας λειτουργούν αποσταθεροποιητικά, ειδικά όταν συνδυάζονται με διαρροή φημών και πληροφοριών στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, εκτίμησε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη την Τρίτη.

Οι τριμηνιαίοι έλεγχοι της τρόικας λειτουργούν αποσταθεροποιητικά, ειδικά όταν συνδυάζονται με διαρροή φημών και πληροφοριών στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, εκτίμησε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη την Τρίτη.

Ειδικότερα, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση της ΝΕΟΓΑΛ και τη φημολογία περί επικοινωνίας της τρόικας με την επιχείρηση προκειμένου να διαπιστωθεί πού βρίσκεται η υπόθεση της υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης, η κ. Κατσέλη ερωτήθηκε ως πού φθάνει η νομιμοποίηση της τρόικας. Απάντησε ότι σύμφωνα με τη δική της εκτίμηση η τρόικα δεν νομιμοποιείται για πολλά απ’ όσα κάνει, ενώ παραφράζοντας παλαιότερη δήλωσή της ότι αν δώσεις στις αγορές το ένα χέρι, θα σου κόψουν και το άλλο», εκτίμησε ότι «δεν πρέπει να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι διατεθειμένος να δεχθείς τα πάντα».

Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας διατυπώνει την κατηγορηματική θέση ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του νόμου και κατάργησης της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και ότι καμία τέτοια άποψη δεν έχει διατυπωθεί από την τρόικα. Επισημαίνει δε η ηγεσία του υπουργείου ότι αυτό δεν είναι μία αυθαίρετη άποψη αλλά κεντρική κυβερνητική θέση και ότι ο νόμος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο καταρτίστηκε κατόπιν στενής συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και με συνεχή ενημέρωση του ιδίου του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών, αλλά να εφαρμοστεί ο νόμος όπως έχει ψηφιστεί.

Όπως διευκρίνισε πάντως η υπουργός Εργασίας, η εφαρμογή του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με την τρόικα, δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ψηφιστεί. Υπογράμμισε δε ότι κατά την άποψή της ο νόμος που έχει ψηφιστεί είναι θετικός για εργαζομένους και επιχειρήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15