search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:55
MENU CLOSE

Kεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας: H Ελλάδα ψήφισε από μόνη της υπέρ του Grexit

07.07.2015 12:12
Kεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας: H Ελλάδα ψήφισε από μόνη της υπέρ του Grexit - Media

Ως μήνυμα αποχώρησης της χώρας από το κοινό νόμισμα ερμηνεύει το ελληνικό δημοψήφισμα ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας, Ίλμαρς Ρίμτσεβικς.

 

Ως μήνυμα αποχώρησης της χώρας από το κοινό νόμισμα ερμηνεύει το ελληνικό δημοψήφισμα ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας, Ίλμαρς Ρίμτσεβικς.

Μιλώντας σε λετονικό ραδιοσταθμό, ανέφερε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πως η Ελλάδα ψήφισε από μόνη της υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη.

«Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη και τούτο διότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα χρειαστεί αρκετοί να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και να ρίξουν στο τραπέζι 30-50 δισεκατομμύρια ευρώ».

Όπως είπε μπορεί να υπάρξει πρωτοβουλία από μια ή περισσότερες χώρες να συγκεντρώσουν αυτά τα χρήματα, αλλά όσο δεν υπάρχουν χρήματα και πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η πιθανότητα της εξόδου παραμένει το βασικό σενάριο.

Επίσης, επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για διαγραφή χρέους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54