24/03/2019 05:59:03

Πρόεδρος του ΣΕΒ προς θεσμούς: «Το "όχι" στρέφεται κατά της λιτότητας και όχι κατά του ευρώ»

Πρόεδρος του ΣΕΒ προς θεσμούς: «Το "όχι" στρέφεται κατά της λιτότητας και όχι κατά του ευρώ» - Media

 

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η οικονομία δεν θα επιβιώσει σε παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων.

Σε επιστολή που έστειλε χθες τόσο προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όσο και στους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών, κ.κ. J.C. Juncker, D. Tusk και M. Draghi ο κ. Φέσσας επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, όπως σαφώς επαναβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει ακόμη ότι:

«Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

«Η Ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ».».

«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη ανακτάται μόνο με πράξεις. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους μας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.