search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:57
MENU CLOSE

Citigroup: Τα 5 βήματα προς την οριστική επίλυση της ελληνικής κρίσης

07.07.2015 18:17
Citigroup: Τα 5 βήματα προς την οριστική επίλυση της ελληνικής κρίσης - Media

Τα πέντε απαιτούμενα βήματα προκειμένου επιλυθεί δια παντός η ελληνική κρίση παραθέτει η Citigroup.

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Τα πέντε απαιτούμενα βήματα προκειμένου επιλυθεί δια παντός η ελληνική κρίση παραθέτει η Citigroup.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, η αέναη κρίση στην Ελλάδα πρέπει να κάποια στιγμή να επιλυθεί και αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δίχως τη λήψη δραστικών μέτρων.

Ο δρόμος προς την οριστική επίλυση, εκτιμά η Citigroup, διέρχεται μέσω πέντε απαιτούμενων βημάτων.

Βήμα 1
Να επιτραπεί στην ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει όπως επιθυμεί, με τα δημοσιονομικά ελλείμματα να χρηματοδοτούνται από τις αγορές.

Βήμα 2
Το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρέπει να αγοραστεί εξ ολοκλήρου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).  Mία τέτοια κίνηση θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα συνεπάγεται την ανάκτηση της προσβασιμότητας στις αγορές.

Βήμα 3
Οι διεθνείς θεσμοί πρέπει να σταματήσουν να δανείζουν την Ελλάδα, καθώς η χώρα κάποια στιγμή πρέπει να καταστεί ικανή να αυτοχρηματοδοτείται. Βέβαια, είναι αβέβαιο εάν οι αγορές μπορούν να υποστηρίξουν την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο.

Βήμα 4
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να σταματήσει να κάνει αποδεκτά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, έως ότου η αξιολόγηση της Ελλάδας επανέλθει στα πρότερα – επενδύσιμα επίπεδα.

Βήμα 5
Απαιτείται η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών, ώστε να καταστούν ικανές να λειτουργήσουν, δίχως τη στήριξη της ΕΚΤ και της ελληνικής κυβέρνησης. Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος θα μπορούσε να συντελεστεί με την βοήθεια του ESM.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54