search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου, με μικρού φάσματος επεισόδια

18.11.2009 07:35
Ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου, με μικρού φάσματος επεισόδια - Media

Σε γενικές γραμμές η πορεία για την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου σε σχέση με προηγούμενες χρονιές  εξελίχθηκε ειρηνικά. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα μεγάφωνα είχαν κυρίως αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και επικεντρώθηκαν κυρίως στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  Δεν έλειψαν όμως και φέτος επεισόδια μικρών διαστάσεων…

Σε γενικές γραμμές η πορεία για την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου σε σχέση με προηγούμενες χρονιές  εξελίχθηκε ειρηνικά. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα μεγάφωνα είχαν κυρίως αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και επικεντρώθηκαν κυρίως στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  Δεν έλειψαν όμως και φέτος επεισόδια μικρών διαστάσεων…

Τα γεγονότα στην Αθήνα

Δέκα άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, τα οποία συνελήφθησαν χθες στην πορεία του Πολυτεχνείου λόγω επεισοδίων που δημιούργησαν αμέσως μετά, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια.

Οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν στην οδό Σπύρου Τρικούπη και στην Μπουμπουλίνας. Αρχικά αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας « Δέλτα» με πέτρες και μολότοφ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους καταδίωξαν με αποτέλεσμα να μπούν σε πολυκατοικίες προκειμένου να κρυφτούν. Για αυτούς τους λόγους σχηματίστηκαν κατηγορίες εις βάρος τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα σωματικών βλαβών.

Ένας  συνελήφθη στην οδό Γενναδίου, διότι είχε στην κατοχή του μια σιδερογροθιά και δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής. Ακόμα ένας συνελήφθη νωρίτερα στην οδό Ακαδημίας, γιατί είχε επάνω του μια μολότοφ, σπίρτα, μάσκα και μια κροτίδα.

Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν λίγο αργότερα, γιατί κατά την προσαγωγή του, ο ένας αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και να υποβληθεί σε έλεγχο και ο τελευταίος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση.

Συνολικά, παρά την διακριτική παρουσία της αστυνομίας, προσήχθησαν 292 άτομα, εκ των οποίων όμως τα 290 αφέθηκαν ελεύθερα

Τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη

Μικρού μεγέθους επεισόδιο σημειώθηκαν και στην συμπρωτεύουσα, όταν περίπου μια μικρή ομάδα πενήντα νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών.  Οι νεαροί αφού έστησαν οδοφράγματα στην οδό Εγνατία άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΄΄οπου υπήρχαν από νωρίς δυνάμεις της αστυνομίας.

Ποινική δίωξη εναντίον του πρύτανη και αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ

Ποινική δίωξη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία εναντίων  του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων για τον τρόπο χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπό την ανοχή των αρμοδίων της Πρυτανείας τεχνολογικός εξοπλισμός για την πρόσβαση στο διαδίκτυο που παραχωρήθηκε στο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εξυπηρετεί ιστολόγια του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29