search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14
MENU CLOSE

Κατσέλη: Μέχρι τη Δευτέρα είναι όλα εξασφαλισμένα (Video)

09.07.2015 05:58
Κατσέλη: Μέχρι τη Δευτέρα είναι όλα εξασφαλισμένα (Video) - Media

«Μέχρι τη Δευτέρα είναι όλα εξασφαλισμένα» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη ενώ σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων επεσήμανε πως “όσο γρηγορότερα μπει το τραπεζικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα «κουρέματος» των καταθέσεων”. 

 

«Μέχρι τη Δευτέρα είναι όλα εξασφαλισμένα» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη ενώ σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων επεσήμανε πως “όσο γρηγορότερα μπει το τραπεζικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα «κουρέματος» των καταθέσεων” 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διευκρίνισε ότι θέμα κουρέματος δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής αλλά και πως «όλο το ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο, για κάθε λογαριασμό».

«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη θα είναι η πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος.

Το θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, όπως ξέρετε οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ» πρόσθεσε η Λούκα  Κατσέλη.

Διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη έως την επόμενη Δευτέρα και σημείωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία «ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται, αν θα πάρει 2 μέρες ή 3 μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα».

Επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό είναι η ρευστότητα και ότι «με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» κάτι που «θα επιτρέψει και την λήξη της τραπεζικής αργίας που μπορεί να γίνει αμέσως ή πάρα πολύ γρήγορα αλλά και την άρση στην κίνηση κεφαλαίων, όχι αναγκαστικά ταυτόχρονα» είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14