search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:49
MENU CLOSE

FAZ: Την Κυριακή κρίνεται ο χαρακτήρας της Ευρώπης

09.07.2015 10:40
FAZ: Την Κυριακή κρίνεται ο χαρακτήρας της Ευρώπης - Media

Αυτή την Κυριακή θα αποφασιστεί ο χαρακτήρας της ευρωπαϊκής κοινότητας, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, καθώς στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα αποφασιστεί, αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ή αν θα ωθηθεί στην έξοδο.

 

Αυτή την Κυριακή θα αποφασιστεί ο χαρακτήρας της ευρωπαϊκής κοινότητας, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, καθώς στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα αποφασιστεί, αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ή αν θα ωθηθεί στην έξοδο.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ήδη ακούγονται διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι «θα κάνει τα πάντα», ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Στο Παρίσι είναι έτοιμοι να συζητήσουν και μια απομείωση του ελληνικού χρέους.

Αντίθετα, σημειώνει η FAZ, κάποιες άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις ή είχαν σε τάξη εξ αρχής τα δημοσιονομικά τους, δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί μία χώρα θα πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από αυτές.

Από την άλλη το Βερολίνο κινείται, όπως πάντα, στη μέση και προσπαθεί να βοηθήσει στη σύγκλιση των δύο πλευρών.

Διότι το πρόβλημα της Ελλάδας, όπως τονίζει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως στο σημείο αυτό έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μόνο το μέλλον της χώρας. Η κρίση έχει αναχθεί σε μια δοκιμασία για την ενότητα και τον χαρακτήρα ολόκληρης της ΕΕ.

Η FAZ εξηγεί ότι αυτή την Κυριακή θα αποφασιστεί αν η ΕΕ θέλει και μπορεί να είναι μια κοινότητα στην οποία η παραβίαση των κανόνων, οι τακτικές καθυστέρησης, το ιδεολογικό πείσμα και οι πολιτικές πιέσεις αποδίδουν, με τη μορφή δισεκατομμυρίων.

Η κρίση στην Ελλάδα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη φύση και τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η FAZ, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση.

Με δεδομένες τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε σε πολλούς τομείς μια χρεοκοπία της Ελλάδας και μια έξοδός της από το ευρώ, είναι σωστό να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην Αθήνα για να σκεφτεί και να αποτρέψει μια εθνική καταστροφή. Όμως, επισημαίνει η FAZ, οι τελευταίες δηλώσεις και κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για ελπίδα.

Παρόλα αυτά οι 27 άλλες χώρες μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να μαλακώσουν τη στάση τους την Κυριακή, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα, εξηγώντας ότι είναι υποχρεωμένες πάντα να επιλέγουν το μικρότερο κακό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45