search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:32
MENU CLOSE

Παράθυρο για το χρέος άφησε για πρώτη φορά ο Σόιμπλε

09.07.2015 14:35
Παράθυρο για το χρέος άφησε για πρώτη φορά ο Σόιμπλε - Media

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ίσως να μην είναι βιώσιμο χωρίς «κούρεμα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Λαγκάρντ έχει δίκιο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς κούρεμα, αλλά κούρεμα δεν μπορεί να γίνει γιατί αυτό θα παραβίαζε τους κανόνες της Ε.Ε. Άφησε, ωστόσο περιθώριο για αναδιάρθρωση ή reprofiling του ελληνικού χρέους, ωστόσο είπε ότι αυτό το περιθώριο είναι πολύ μικρό. 

Μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ζήτημα των capital controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα και δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Ο ίδιος επεσήμανε τη σημασία της εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης, κάτι που για να το πετύχει η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ακόμη και μέχρι την Κυριακή σε ένδειξη καλής θέλησης.

Για τον νέο Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημείωσε ότι η συμπεριφορά του είναι πιο «συμβατική» από του προκατόχου του, αλλά θα πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πακέτο διάσωσης. «Ήταν επιθυμία της Merkel» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28