18/02/2020 11:49:37
2.2.2011

Πεταλωτής: Το ΣτΕ θα καθορίσει το ζήτημα

Πεταλωτής: Το ΣτΕ θα καθορίσει το ζήτημα - Media

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για το δικαίωμα συμμετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές, δήλωσε «τα δικαστήρια έχουν δικαίωμα να εκδίδουν τις αποφάσεις που πιστεύουν, από εκεί και πέρα το θέμα θα κριθεί στην Ολομέλεια, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη στο σύνολό του».

Σημείωσε πως «εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η κρίση περί αντισυνταγματικότητας από το τέταρτο τμήμα του ΣτΕ για το συγκεκριμένο νόμο, γίνεται με μια συγκεκριμένη ιδεολογική προσέγγιση, κάτι που πραγματικά ξενίζει».

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να πει ότι δικαστές του ΣτΕ έχουν κάποιο κίνητρο. «Είναι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερη μόρφωση και εμπειρία και κατά την κρίση και τη συνείδησή τους βγάζουν αποφάσεις».

Τόνισε, επίσης, ότι σε όλη την Ευρώπη οι μετανάστες διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές με προϋποθέσεις, καθώς και ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση ακύρωσης των δημοτικών εκλογών, καθώς ο αριθμός των μεταναστών που ψήφισε είναι γύρω στις 10.000-12.000 και δεν εκλέχτηκε κανένας μετανάστης.

Αναφορικά με την κατάληψη της Νομικής, ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε ότι η έκβαση ήταν η καλύτερη δυνατή και ότι από εκεί και πέρα θα εφαρμοστούν οι νόμοι.

«Με εκβιασμούς και θεωρητικολογίες νομιμοποιήσεις δεν πρόκειται να γίνουν και η θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται να γίνει καμία μαζική νομιμοποίηση», σημείωσε, αναφέροντας πως οι επιτροπές ασύλου λειτουργούν με γοργούς ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.