search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Δύσκολη η… ζωή της κυβέρνησης στη Βουλή

10.07.2015 12:01
Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Media

Μια κοινοβουλευτική αλλά και πολιτική διελκυστίνδα μεταξύ της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής παίζεται τις τελευταίες ώρες εντός του κοινοβουλίου.

 

Μια κοινοβουλευτική αλλά και πολιτική διελκυστίνδα μεταξύ της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής παίζεται τις τελευταίες ώρες εντός του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα όσα εξελίσσονται επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα ολοκληρωθεί με την εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της συμφωνίας καταγράφονται (και προστίθενται στην σχετική «λίστα») ως ακόμα μια… διάσταση απόψεων (ας το θέσουμε κομψά) του Μαξίμου και της προέδρου της Βουλής.   

«Φωτιά στα τόπια» έχει βάλει, κατά πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης για την σύντμηση, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, της κατεπείγουσας διαδικασίας ενώ είναι κάτι… παραπάνω από γνωστό ότι η πρόεδρος της Βουλής τρέφει απέχθεια στις διαδικασίες που δεν «υπηρετούν» μέχρι τελευταίας τελείας τον κανονισμό της Βουλής.

Όπως είναι γνωστό στις 15:00 το μεσημέρι ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου με κατεπείγουσα διαδικασία σε κοινή συνεδρίαση τεσσάρων επιτροπών με στόχο στις 19:00 το απόγευμα να εισαχθεί στην Ολομέλεια και με σκοπό της κυβέρνησης, μέχρι τα μεσάνυχτα, να στείλει μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική συναίνεση και η πλήρης αποφασιστικότητα για την συμφωνία. 

Η έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά πληροφορίες, εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης όπου και κλήθηκε και παρέμεινε επί τρίωρο στο Μαξίμου. Λίγο αργότερα μάλιστα όλοι διάβασαν τις… ιδιόχειρες παρατηρήσεις της στο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το πρωί της Πέμπτης συνεχίζει να αντιδρά στις επιλογές και στα σφικτά χρονοδιαγράμματα που θέτει η κυβέρνηση επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν μέχρι και αυτή την στιγμή ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για κρίσιμες στιγμές που επιβάλουν «απελευθέρωση» από την αυστηρή τήρηση του κανονισμού της Βουλής.    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:07