search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28
MENU CLOSE

Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία την Πέμπτη

03.02.2011 10:46
Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία την Πέμπτη - Media

Την Πέμπτη  τα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξαιτίας 24ωρης απεργίας των ιατρών, ενώ στα περιφερειακά νοσοκομεία θα γίνει τετράωρη στάση εργασίας.

Την Πέμπτη  τα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξαιτίας 24ωρης απεργίας των ιατρών, ενώ στα περιφερειακά νοσοκομεία θα γίνει τετράωρη στάση εργασίας.

Έως την Παρασκευή απεργούν και οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ 24ωρη απεργία την ίδια μέρα έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ και μέχρι την πλήρη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να απευθύνονται για την πρωτοβάθμια περίθαλψή τους στους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου ΟΠΑΔ) και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Η πιλοτική λειτουργία του ΕΟΠΥ θα ξεκινήσει τον Ιούνιο -όπως προβλέπεται στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο.

Ωστόσο λόγω της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, η αγορά πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για λογαριασμό των ασφαλισμένων του Ιδρύματος, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι γιατροί αυτοί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ ανέρχονται σε περίπου 15.000 και όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, το ΙΚΑ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματά τους. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ.

Από την άλλη, συνεχίζεται η κατάληψη των ιατρών στο υπουργείο Υγείας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, δήλωσε όμως ανοιχτός στο διάλογο και κάλεσε τους εκπροσώπους των γιατρών σε κοινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Οι γιατροί αρνήθηκαν την πρόσκληση και σήμερα πρόκειται να συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28