search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Γαλλία – Γερμανία κοινή πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση

03.02.2011 12:04
Γαλλία – Γερμανία κοινή πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση - Media

Κοινή οικονομική πρόταση σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη, θα προτείνουν η Γαλλία και Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Κοινή οικονομική πρόταση σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη, θα προτείνουν η Γαλλία και Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγή από το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σημείωσε ότι «επιθυμούμε μαζί με τη Γερμανία αυτές οι δεσμεύσεις να αναληφθούν απ’ όλες τις χώρες της Ευρωζώνης» και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση τους θα υποστηρίξει την πρόταση εισαγωγής ενός ελάχιστου κοινού φόρου για τις επιχειρήσεις, που θα αφορά όλες τις χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη.

Τόνισε ακόμα ότι θα στηρίξει τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του ταμείου ευρω-στήριξης (EGSF), μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα του Ταμείου να αγοράζει κρατικό χρέος στην πρωτογενή ή τις δευτερογενείς αγορές.

Η Γαλλία θα προτείνει, επίσης, οι ηγέτες  των χωρών της Ευρωζώνης να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις σε ετήσια βάση, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόοδος στον συντονισμό της οκονομικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να αποφασιστεί την Παρασκευή αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες  θα συγκαλέσουν νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τις 4 Μαρτίου, προσπαθώντας να βρούν ένα πακέτο αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δεν έχει καταστεί ξεκάθαρο αν στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν όλοι οι ηγέτες της ΕΕ ή μόνο των 17 χωρών του ευρώ. Η πρόθεση είναι να συγκληθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου πριν το επόμενο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 24-25 Μαρτίου. “

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35