search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:59
MENU CLOSE

Επαγγελματικό περιορισμό ζητά η ΕΣΕΕ για τους φοροφυγάδες

03.02.2011 13:24
Επαγγελματικό περιορισμό ζητά η ΕΣΕΕ για τους φοροφυγάδες - Media

Για τις 9 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αναλυθεί και να συζητηθεί ένα σχέδιο δράσης του εμπορικού κόσμου με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Για τις 9 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αναλυθεί και να συζητηθεί ένα σχέδιο δράσης του εμπορικού κόσμου με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη τις ενστάσεις της σε ό,τι αφορά τις διατάξεις της αυτόφωρης διαδικασίας και των ποινών φυλάκισης, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών όχι μόνο την επαναδιατύπωση των άρθρων με πρόβλημα 
συνταγματικότητας, αλλά την πλήρη απόσυρσή τους, αφού το ποινολόγιο του υφιστάμενου νόμου είναι ήδη αυστηρό και το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του. 

Ο προσδιορισμός της «βαριάς» και «συστηματικής» φοροδιαφυγής με συγκεκριμένο όριο, όπως εκτιμά η ΕΣΕΕ, οφείλει να λάβει σοβαρά υπ’όψιν την αρχή της αναλογικότητας, να προσεγγίσει με προσοχή τον χαρακτηρισμό του οικονομικού εγκληματία και να διατηρήσει την κοινωνική ισορροπία. 

Η ΕΣΕΕ επανέλαβε την πρότασή της για «πάγωμα του ΑΦΜ» όποιου φοροδιαφεύγει, αντί για τη φυλάκισή του, προτείνοντας έτσι τον επαγγελματικό περιορισμό του αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «η ποινική εξόντωση δεν θα γεμίσει τα άδεια ταμεία αλλά τις φυλακές».

Επιπλέον, ζητήθηκε ο διαχωρισμός της βεβαίωσης της οφειλής φόρου από τον τρόπο καταβολής του και αναγνώρισε ως ανάσα για το εμπόριο και την αγορά την καταβολή του ΦΠΑ σε 3 δόσεις, χωρίς όμως προσαύξηση για την καταβολή των 2 δόσεων. 

Τέλος, υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη συνεπείς και ενήμεροι φορολογούμενοι, οι οποίοι πρέπει κάποτε να επιβραβευθούν φορολογικά, ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:58