search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:30
MENU CLOSE

Και τώρα όλα τα βλέμματα στην ΕΚΤ – Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για τον ELA

13.07.2015 09:25
Και τώρα όλα τα βλέμματα στην ΕΚΤ - Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για τον ELA - Media

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην ΕΚΤ που συνεδριάζει και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντική ένεση ρευστότητας, μέσω ELA, στις ελληνικές τράπεζες.

 

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας τα βλέμματα πλεόν στρέφονται στην ΕΚΤ που συνεδριάζει και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντική ένεση ρευστότητας, μέσω ELA, στις ελληνικές τράπεζες.

Μετά τις κοινές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, Τουσκ και Γιούνκερ διευκρινίστηκε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Όπως έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, υπάρχουν πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη που αναφέρουν ότι αν η ΕΚΤ ανεβάσει τον ELA κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ, τότε οι τράπεζες αναμένεται να ανοίξουν ξανά την Τρίτη, αλλά η λειτουργία τους θα αργήσει να αποκατασταθεί εντελώς.

Συγκεκριμένα, το όριο ανάληψης των τραπεζών ενδέχεται να παραμείνει στα 60 ευρώ, ωστόσο θα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες κάποιες άλλες υπηρεσίες. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:27