search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Το μετέωρο βήμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

13.07.2015 09:35
Το μετέωρο βήμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Media

Η συζήτηση, πλέον, δεν διεξάγεται επί θεωρητικής βάσης. Το ρολόι ήδη μετρά αντίστροφα για τα πρώτα μέτρα που καλείται να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Και η πρόεδρος της Βουλής καλείται να καταλάβει την έδρα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Θα ανέλθει;

 

Η συζήτηση, πλέον, δεν διεξάγεται επί θεωρητικής βάσης. Το ρολόι ήδη μετρά αντίστροφα για τα πρώτα μέτρα που καλείται να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Και η πρόεδρος της Βουλής καλείται να καταλάβει την έδρα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Θα ανέλθει;

Η πλήρης αντίθεση. Τα αργά και βασανιστικά βήματα στην Σύνοδο Κορυφής μέχρι την τελική συμφωνία πρέπει να αντικατασταθούν από κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα «τρέξουν» με ταχύτητα φωτός μέσα στην ελληνική Βουλή προκειμένου μέχρι μεθαύριο Τετάρτη, η Ολομέλεια να επικυρώσει νομοθετήματα με σκοπό να οικοδομηθεί η απαιτούμενη «εμπιστοσύνη» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών…  

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον (και) στην στάση που θα κρατήσει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Θα επιχειρήσει να υψώσει «τείχος» στις φαστ τρακ διαδιακασίες του επόμενου διήμερου; Και αν ναι, με ποιον τρόπο θα το καταφέρει; Η θέση της είναι γνωστή και η ίδια δηλώνει ότι είναι στάση αδιαπραγμάτευτη.

«Θεωρώ θεσμική μου ευθύνη ως Προέδρου της Βουλής να μην κλείσω τα μάτια ούτε να προσποιηθώ ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό, να μην τον κάνω εύκολο. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω», ήταν τα δικά της λόγια τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στην Ολομέλεια, στηρίζοντας τη θέση της στην κρίσιμη ψηφοφορία. 

Ως εκ τούτου, θα προσπαθήσει να «τορπιλίσει» τα όσα θα διαδραματιστούν τις επόμενες ώρες; Όπως την περασμένη Παρασκευή που ήθελε την πιστή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και πήγε να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα, προκαλώντας την οργή του Μαξίμου; Σε αυτή την περίπτωση, ποια θα είναι η «απάντηση» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα; Μήπως αποφασίσει η πρόεδρος της Βουλής να παραιτηθεί από τη θέση της, αποφασίζοντας να προχωρήσει τον «δικό της δρόμο» και με την στάση της αυτή να μην νομιμοποιήσει διαδικασίες που η ίδια θεωρεί αντικοινοβουλευτικές; Πάντως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνεργάτες της ανέφεραν ότι «ακόμη και αν της ζητηθεί δεν πρόκειται να παραιτηθεί» προσθέτοντας πως «μόνο η Βουλή μπορεί να την πάψει».

Την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στην στάση που κρατά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Νίκος Φίλης μάλιστα το πρωί της Δευτέρας σε δηλώσεις του τόνισε ότι τον έχει ενοχλήσει η «συμπόρευση» της προέδρου της Βουλή σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος στην εμμονή της προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας κατά την διάρκεια της συζήτησης για την εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του να διαπραγματευθούν με τους εταίρους.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:18